Antonia Ružić i Filip Ude najbolji sportaši Čakovca u 2018., rukometašice Zrinskog i streličari “Katarine Zrinski” najbolje ekipe

U čakovečkoj Scheierici, u organizaciji Zajednice sportskih saveza i udruga Grada Čakovca uz nazočnost mnogobrojnih sportaša, sportskih djelatnika i gostiju održano je proglašenje najboljih sportaša i sportskih ekipa Čakovca u 2018. godini.

Laureati ovogodišnje dodjele priznanja najboljima u pojedinačnoj konkurenciji bili su tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude.

Antonia Ružić članica TK Franjo Punčec Čakovec nalazi se na 1. mjestu europske juniorske rang liste, te na 1. mjestu Europskog Mastersa do 16 godina. Dobitnica je priznanja “PLAYER OF THE YEAR” Tennis Europe za najbolju juniorku Europe. Antonia je prošle godine osvojila naslov pobjednice Prvenstva Hrvatske u kategorijama U16 i U18 i 2. mjesto na PH za seniorke. Pobjednica je međunarodnih turnira u Rakovniku, Novom Sadu, Pančevu i Budimpešti, te je članica reprezentacije Hrvatske.

Filip Ude iz gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan bio je pobjednik Otvorenog prvenstva Izraela na konju s hvataljkama, a na istom natjecanju osvojio je i drugo mjesto u višeboju. Na Europskom prvenstvu održanom u Glasgowu plasirao se na 6. mjesto, dok je na Svjetskom prvenstvu u Dohi završio na 17. mjestu. Na Svjetskim kupovima održanima u Osijeku i Szombathelyu bio je 8. i 7.

Najbolja ženska ekipa Čakovca u prošloj godini bile su rukometašice RK Zrinski, koje su na kraju sezone završile na 5. mjestu 1. HRL za žene, te su se plasirale u osminu finala Hrvatskog rukometnog kupa za žene.

Titulu najbolje momčadi Grada Čakovca u prošloj godini ponijeli su streličari seniorske ekipe SK Katarina Zrinski za osvajanje prvog mjesta na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske.

Najbolji u kategoriji par, štafeta ili posada su Luka Vlahek i Matija Hranilović iz badmintonskog kluba Međimurje koji su osvojili 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji muški parovi, 2. mjesto u ukupnom poretku muških parova hrvatskog kupa, plasirali su se i na 3. mjesto rating liste HBS-a, a obojica su članovi seniorske reprezentacije Hrvatske.


Dodijeljena priznanaja Martini Bezek, mladim sportašima, kao i priznanja “Anto Dragić” za perspektivne sportaše

Na izboru najboljih sportaša Čakovca dodijeljena su i priznanja mladim i perspektivnim sportašima koja su primili, za mlade sportaše Marko Sambolec, Laura Strahija i Hannah Ereiz.

Priznanje za perspektivne sportaše “Anto Dragić” primili su  Ivan Grubić, Aida Trstenjak, Lukas Sekačić, Ema Medved, Karla Zanjko, Leo Tilošanec, Mirjam Varga, Grga Pavlic, Borna Lesjak, Dino Blažić, Lovro Farkaš, Gloria Požgaj, Laura Radek,Mladen Ignac, Ema Frančić, Ivo Maček,Vito Horvat i Jan Novak.

Posebno priznanje primila je Martina Bezek članica atletskog kluba Međimurje Čakovec i BK Puls Čakovec, koja je otrčavši 114 kilometara u Irdningu u Austriji ostvarila normu i ušla u reprezentaciju Hrvatske za utrku koja se trči 24 sata bez prekida.

Nagrađeno je jedanaest sudionika ljetnih sportskih kampova

Laura Golubić za sudjelovanje na 13 kampova primila je platinastu medalju dok su zlatne medalje dobili Jana Radojčić, Matea Čeh, Josipa Jarni i Fran Čonkaš, srebrne medalje Jana Blažeka, Marko Strbad i Matija Strbad te brončane medalje Eva Blažeka, Mario Beliga i Vilim Pintarić.

Priznanja za višegodišnji uspješni rad i djelovanje

Povodom 90. godišnjice djelovanja priznanje je primio STK Čakovec, za 60 godina rada i djelovanja kuglački klub Zanatlija, dok je za 40 godina rada priznanje primio kuglački klub Željezničar.


Opširniju foto reportažu  možete pročitati i pogledati u tiskanom izdanju Međimurskih novina u 1220. broju koji izlazi ovog petka,1.veljače.

Ostavi komentar