Sjeverni župani izložili svoje prioritete Nataši Tramišak, ministrici regionalnog razvoja i EU parlamentarki Glavak

župani sjevernih županija
Župani sjevernih županija imali su priliku istaći priorite svojih županija za koje trebaju sredstva iz strukturnih fondova EU.

Na inicijativu Sunčane Glavak, zastupnice u EU parlamentu u TICM-u u Čakovcu održan je sastanak s pet župana sjeverozapadne Hrvatske, kojemu se pridružila i Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova. Razgovarala je sa županima Bjelovarsko-bilogorske županije Damirom Bajsom, Varaždinske županije Radimirom Čačićom, Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom, Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom i Međimurske županije Matijom Posavcom.

-Sastanak je bio operativnog karaktera i na njemu se dogovaralo potpisivanja razvojnog sporazuma, koji je važan alat pametnijeg programiranja politika regionalnog razvoja Hrvatske u sklopu novog višegodišnjeg okvira 2021.- 2027. za korištenja sredstava iz strukturnih fondova EU, kazala je ministrica.

Dodala je: -Očekujem kvalitetne i strateške projekte koji će doprinijeti regionalnom razvoju, gospodarstvu, novom zapošljavanju i kvalitetnijim radnim mjestima na području sjevera Hrvatske.

Na pitanje Međimurskih novina koji su prioriteti istaknuti od strane župana, ministrica Tramišak je kazala su to: željeznička i cestovna infrastruktura, ulaganje u znanost, obrazovanje i zdravstveni sektor.

Ostavi komentar