RUKOMETNA EUFORIJA: Baka Jelena u Murskom Središću svim srcem uz svog unuka Manuela Štrleka i Kauboje

Baka Štrlek
Profesorica kemije porijeklom je Pekleničarka, a od 2002. godine živi u Murskom Središću. Manuel je njen prvi unuk, sin njene kćeri jedinice

U vrijeme kad Europsko rukometno prvenstvo i euforija tim povodom vlada Hrvatskom, a danas utakmicom za polufinale s Francuskom (srijeda, 20,30 sati, RTL) doseže vrhunac, u Murskom Središću jedna baka posebno teško proživljava svaku utakmicu naše reprezentacije. Jelena Schefer, Središćancima poznatija kao Oreški, baka je našeg poznatog reprezentativnog krila Manuela Štrleka.

Po struci profesorica kemije, porijeklom je Pekleničarka, a od 2002. godine živi u Murskom Središću. Manuel je njen prvi unuk, sin njene kćeri jedinice. Ima još jednog unuka, Manuelova dvije godine mlađeg brata Filipa, ali prvi je unuk uvijek najdraži, našalila se Jelena.
Jelenin životni put zaista je živopisan. Do srednje škole živjela je u Murskom Središću, nakon čega se cijela obitelj preselila u Zagreb. Radila je u laboratoriju INA-e, a od 1987. do 1992. bila je na poslovnom zadatku u Libiji gdje je upoznala svog sadašnjeg supruga. U to su se vrijeme rodila oba njena unuka. Nakon Libije, Jelena i suprug preselili su se u njegovu rodnu Njemačku, gdje su živjeli sve do 2002. godine, a zatim su kupili kuću u Murskom Središću gdje uživaju u umirovljeničkim danima.

Cijeli svoj život rado posjećuje svoju obitelj bez obzira na različite lokacije na kojima je živjela.
Jelena nam je otvorila svoj dom i uz brojne obiteljske fotografije s nama podijelila lijepa sjećanja na djetinjstvo poznatog rukometaša.
– Manuel je oduvijek bio dobar sportaš, a rukomet je počeo trenirati prije nego je krenuo u prvi razred. Od rođenja je živio u Zagrebu s roditeljima, ali mnoga je ljeta prije početka osnovne škole provodio u Međimurju kod mene i kod mojih roditelja, svojih prabake i pradjeda. Sjećam se brojnih lijepih trenutaka iz njegovog djetinjstva, rođendana, igre i zabave, ali oni su se, nažalost, prorijedili nakon što se počeo ozbiljno baviti sportom – rekla nam je Jelena.

Baka Štrlek i unuk Manuel
Baka Jelena i unuk Manuel u tinejdžerskim danima

Ipak, dodala je, i sad kad je poznati sportaš, viđaju se obavezno dvaput godišnje.
– Razumijem njegove obaveze i ne zamjeram mu što nas češće ne posjećuje, ipak je on svjetski igrač, suprug i otac, pa nema previše vremena. Važne datume kao što su rođendani, Božić i slično nikada ne propušta, i to me jako veseli.
Manuel je ponosni otac malene djevojčice, Jelenine praunuke, koja s mamom, Manuelovom suprugom Inom, prati tatu na svakoj utakmici.

Baka Štrlek i unuk Manuel
Jelena Schefer, Središćancima poznatija kao Oreški sa svojim tada još malim unukom Manuelom

Baka Jelena odabrala je pratiti svog unuka iz fotelje u vlastitom domu, naoružana navijačkim rekvizitima i ljubavlju kakvu samo bake mogu poslati svojim unucima, koja je zasigurno zaslužna za barem pola njegovih uspjeha.
Na kraju smo upitali Jelenu je li sportsku stranu Manuel naslijedio od nje, na što je ona odgovorila da je sigurna da je talent za sport naslijedio od tate, a ljepotu od mame.
Bez dodatnih pitanja, uz vedro raspoloženje, pozdravili smo se s ponosnom bakom kako joj ne bismo oduzeli previše vremena u pripremi za rasplet rukometnog EP-a koji tek slijedi.

(Aleksandra Sklepić, foto: Privatna arhiva Jelena Schefer)

Ostavi komentar