Rotary Business forum: Dolazi li nam recesija 2.0?

Rotary Club Varaždin 1181 poziva vas na Rotary Business forum Dolazi nam recesija 2.0.? koji će biti održan u subotu, 8. listopada 2022. s početkom u 10 sati u velikoj koncertnoj dvorani HNK-a Varaždin. 

U panel-diskusiji sudjelovat će ekonomski analitičari Velimir Šonje, Andrej Grubišić i Hrvoje Stojić. Kroz raspravu će pokušati odgovoriti na sljedeća pitanja: Jesmo li što naučili iz globalne i domaće recesije 2008. godine? Imamo li vremena pripremiti se ili će ova najveća prijetnja modernog doba zaobići hrvatsko gospodarstvo, poduzetnike i građane? 

Predviđeno trajanje panela i rasprave je 90 minuta. Nakon završetka službenog dijela, pozivaju sve prisutne na domjenak koji će biti održan  u HNK-u Varaždin.  Prijaviti se možete tako da pošaljete ime i prezime te kontakt na [email protected]. Kotizacija iznosi 250 kuna, a za studente 100 kuna. U cijenu karte je uključen i ručak. 

Panelisti:

VELIMIR ŠONJE
konzultant, vlasnik i direktor savjetničke tvrtke Arhivanalitika, osnivač i glavni urednik portala Ekonomski lab. U javnosti je poznat kao redoviti komentator ekonomskih zbivanja i kao jedan od autora antiinflacijskog programa iz 1993. godine. Radio je kao istraživač u Ekonomskom institutu u Zagrebu, direktor Direkcije za istraživanja i izvršni direktor Sektora za istraživanja i statistiku Hrvatske narodne banke ., član uprave Raiffeisenbank Austrija d.d. Zagreb i kao predsjednik uprave društva za upravljanje fondovima ICF Invest. Radio je kao dugogodišnji predavač na kolegiju Financijske institucije i tržišta na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta. Napisao je osamdesetak znanstvenih i stručnih članaka objavljenih u časopisima i zbornicima radova. Autor je ili koautor dvadeset i tri knjige ili poglavlja u knjigama, od kojih je deset objavljeno u inozemstvu.

DR.SC. ANDREJ GRUBIŠIĆ
Osnivač tvrtke za financijsko savjetovanje specijalizirane za korporativne financije – Grubišić & Partneri, gdje je zadužen za originaciju, konceptualno postavljanje projekta, nadzor i koordinaciju egzekucije, kontrolu kvalitete, savjetovanje klijenata i osiguranje svih preduvjeta za zatvaranje transakcijskih procesa. Karijeru je započeo u SAD-u na poslovima financijskog analitičara u kompaniji Sodexho Inc. Dolaskom u Hrvatsku nastavlja u Hrvatskom Telekomu na poziciji asistenta u uredu člana Uprave za financije nakon čega prelazi u odjel strategije gdje upravlja procesom strateškog planiranja za sve članice T-HT grupe. Ubrzo postaje član uprave društva za upravljanje investicijskim fondovima Platinum Invest čiji je suvlasnik do kraja 2008. kad prodaje svoj udjel i prelazi na mjesto direktora korporativnih financija unutar Erste Grupe zadužen za hrvatsko tržište s fokusom na projekte spajanja i preuzimanja, dokapitalizacije i financijska restrukturiranja. Andrej je bio profesor financija na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta na dodiplomskom i MBA studiju, a od 2017. predavač je na Luxembourg School of Business iz područja financija.

HRVOJE STOJIĆ
Ekonomski analitičar i kolumnist, makrostrateg u PBZ Croatia osiguranje. Područje ekspertize su ekonomska predviđanja i istraživanja ekonomskih pokazatelja hrvatske i JI Europe i njihovih učinaka na devizne/kamatne stope te monetarnu/fiskalnu politiku. Izuzetno poznavanje financijskih izvješća, financijskih metrika i tehnika vrednovanja. Pruža ad hoc ekonomske analize za odjele Riznice, Korporacije, Upravljanja bilancama i Rizika. Provodi strateške analize kao podloge za donošenje poslovnih strateških odluka. Uža specijalnost istraživanje deviznih tečajeva i fiksnih prihoda te makroekonomska istraživanja.

Ostavi komentar