Roda poziva sve žene da progovore o proživljenim užasima iz bolnica!

Udruga Roda ( Skupina građanki i građana, roditelja i budućih roditelja, koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj) svojom objavom na Facebooku poziva sve žene koju su doživjele traumatična iskustva na odjelima ginekologije diljem zemlje da podijele svoja iskustva kako bi se prekinula šutnja.

U nastavku u cijelosti prenosimo njihovu objavu.

-Dosta je više! Odlučile smo ponovo prekinuti šutnju.

Svaki tjedan primamo priče žena o tome kako im je “na živo” rađena kiretaža, pobačaj, aspiracija, epiziotomija ili im je šivana međica nakon poroda. Dapače, postupci se nad ženama izvode bez ikakvog objašnjenja o tome da taj postupak boli i da imaju opciju anestezije.

Pomozite nam poslati glasnu i jasnu poruku – na komadu papira napišite vaše iskustvo, posljedice koje je na vas ostavilo, navedite medicinsku ustanovu u kojoj se to dogodilo, godinu te označite #PrekinimoŠutnju. Fotkajte papir i pošaljite sliku mailom na [email protected]

Fotke koje stignu do ponedjeljka u 8 sati nosimo u Ministarstvo zdravstva isti dan.

Pozovite prijateljice, poznanice, sestre, rođakinje da svoja iskustva podijele i da zajedno glasno i jasno kažemo – ISTINA JE!

FOTO: Facebook RODA

Ostavi komentar