ROCK SPEKTAKL GODINE: The Killers konačno u lipnju u Zagrebu na 15. INmusicu

The Killers su zadnjih deset godina su jedna od najvećih svjetskih festivalskih i stadionskih rock atrakcija Foto: Facebook/The Killers

Jedan od najboljih glazbenih festivala, a u kategoriji onih manjih vjerojatno i najbolji u Europi, zagrebački INmusic festival#15 u ovoj 2020. godini donosi opet impresivan line-up koji se još uvijek nadopunjuje jakim glazbenim imenima.

Najjači headliner koji je objavljen za ovogodišnji INmusic, svakako je američki bend The Killers. Još nije objavljen točan dan koncerta koji se očito prilagođava kompletnom festivalskom line-upom, ali kao što i piše na njihovoj službenoj stranici, zagrebački koncert održat će se za vrijeme trajanja festivala tj. između 22. i 24. lipnja.

Za one koji manje prate modern i indie rock glazbu, riječ je o bendu koji je posljednjih deset godina kada je na turneji, headliner najjačih svjetskih glazbenih festivala. Njihova glazba i svirka privlači desetke tisuća fanova i ljubitelja rock glazbe. Primjerice na njihovom nastupu koji smo pratili 2012. godine na Sziget festivalu bilo je više od 100.000 ljudi, a na nekima još i više (Glastonbury, Lollapalooza, Coachella…).

Osim što imaju novi album, 2020. godina bit će u znaku veliki britansko-irske turneje gdje su posebno popularni (u V. Britaniji su poput Kings of Leon postali ranije popularni i poznati nego u SAD-u otkud dolaze op.a.), koja se nastavlja diljem Europe, pa tako po prvi put stižu i u Hrvatsku.

Kakva je primjerice njihova popularnost u Engleskoj, najbolje svjedoči da će se koncertom redom održavati na najvećim stadionima u gradovima u kojima gostuju. Npr. u Manchesteru na Unitedovom Old Traffordu, a u Londonu na Emiratesu gdje igra Arsenal, na kojem će svirati dva dana uzastopce.

S obzirom da su prvi put u Zagrebu, zasigurno će set listu činiti desetak njihovih najvećih hitova kao što su: Somebody Told Me, All These Things That I’ve Done, For Reasons Unknown, Runaways, Jenny Was a Friend of Mine, A Dustland Fairytale, Spaceman, Smile Like You Mean It, Human, Read My Mind, Mr. Brightside itd., uz neke nove stvari.

Njihovi pratitelji sigurno dobro poznaju sve ranije nabrojene najveće hitove, a oni koji ih ne manje prate sigurno su ih “negdje čuli”, jer su jako radiofonične i često su na repertoaru najslušanijih hrvatskih radio postaja.

Njihov naziv The Killers potječe iz video-spota za skladbu Crystal sastava New Order, u kojem Orderovci glume imaginarni sastav tijekom čijeg se nastupa na bas-bubnju može vidjeti natpis The Killers. Veliki utjecaj na njihovu glazbu ima još jedan kultni britanski bend – Joy Division, tako da su primjerice u svoju koncertnu svirku uvrstili kao cover njihovu stvar – Shadowplay.

Uz njih, u Zagrebu će ove godine od 22. do 24. lipnja, zasvirati također poznata glazbena imena: Beck, Deftones, The Lumineers i mnogi drugi, dok organizatori pripremaju dolazak još nekoliko jakih imena.

Ulaznice za ovogodišnji INmusic možete nabavite OVDJE.

Ostavi komentar