Miroslav Škoro
Miroslav Škoro
Nehring je direktor programa međunarodnog usavršavanja Leadership Instituta

– Ovo je početak suradnje između DP-a i američkih konzervativaca i dolazi u vrijeme početka predizborne kampanje. Trumpova je administracija prepoznala DP kao novog saveznika u Hrvatskoj nakon uključivanja Miroslava Škore u politiku, tvrde u DP-u.

Smatraju da je ova suradnja logična posljedica jer DP zastupa antiglobalističku i suverenističku politiku. Dodaju da premijer Plenković nije bio pozvan u posjet Bijeloj kući u vrijeme svog mandata, što je jasan signal da ga Trump smatra političarom koji promovira globalističku EU agendu. Kap koja je prelila čašu Amerikancima, kažu u DP-u, Plenkovićevo je hvaljenje komunističke Kine u vrijeme koronakrize. Trump se sve više distancira od Kine i drži da je tamošnja komunistička vlast u velikoj mjeri odgovorna za globalnu pandemiju. U novom preslagivanje političke karte svijeta američka administracija traži pouzdane partnere koji su čvrsto na pozicijama nacionalnog suvereniteta i slobode, smatraju u Škorinu pokretu. Očekuju da će to “baciti novo svjetlo na lažne vijesti o tome kako ruski kapital stoji iza DP-a”, kažu.

Predavač, koji je trebao osobno stići u Hrvatsku radi “treninga” Škore i njegovih članova stožera po izbornim jedinicama, to zbog pandemije nije uspio, pa je sve organizirano putem Zooma, daljinski. Nehring je direktor programa međunarodnog usavršavanja Leadership Instituta, dugogodišnji je strateg Republikanaca i komunikacijski stručnjak iz Kalifornije, koji je bio glasnogovornik republikanskog senatora Teda Cruza, unutarstranačkog suparnika Donalda Trumpa u njegovoj nacionalnoj predsjedničkoj kampanji. Nehring je do sada trenirao državne službenike i kandidate u BiH, Srbiji, Maroku, Egiptu, Gvatemali i Iraku. Nakon prve, 90-minutne radionice, u DP-u očekuju da će uslijediti i druge.

Prenosimo:

Ostavi komentar