Reportaža iz Preloga sa Sportskih igara mladih, donosimo tko je od naših izborio Split!

Najbolji mali atletičari sa Sportskih igara mladih u Prelogu

U Prelogu je danas održano otvaranje ovogodišnjih Sportskih igara mladih, kao i regionalna završnica s koje najbolji mali atletičari, nogometaši i košarkaši putuju na završnicu koja će se tradicionalno održati u Splitu.

S malim košarkašima koji su se borili za završnicu u Splitu pofotkali su se američki veloposlanik i hrvatski ministar unutarnjih poslova Božinović koji je ujedno i zapalio Plamen za službeni početak ovogodišnjih igara

Evo tko su bili najbolji u Prelogu:

ATLETIKA (utrka na 60 metara)

2011. godište i mlađi (djevojčice)
1. Nina Maltar
2. Zara Golubić
3. Lea Gašparić

2011. godište i mlađi (dječaci)
1. Roko Đuran
2. Lovro Bermanec
3. Ivano Lukša
3. Fran Fotak

2009. godište i mlađi (djevojčice)
1. Lucija Hozjak
2. Ena Madić
3. Ena Škoda

2009. godište i mlađi (dječaci)
1. Luka Čonkaš
2. Deni Matulin
3. Toni Vranešić

NOGOMET- COCA-COLA CUP za dječake

2005. godište i mlađi
1. Talenti
2002. godište i mlađi
1. Promili

NOGOMET – COCA COLA CUP za djevojke
2005. godište i mlađi
1. Međimurske lepe puce

KINDER TURNIR U KOŠARCI

2007. godište i mlađi
1. Jing Jang
2005. godište i mlađi
1. Ludbrežani

Sportski park Mladost u Prelogu ugostio je ovog petka predstavnike sportskog, političkog i gospodarskog života Hrvatske na Svečanom otvorenju Plazma Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom INA.
Veliki sportsko-zabavni program započeo je u 11 sati vatrenim nastupom Zaprešić Boysa nakon čega je uslijedio protokolarni dio programa i svečanost otvorenja. Svečani program vodila je Doris Pinčić Rogoznica, a sve natjecatelje i goste pozdravili su mnogobrojnii sportaši i ambasadori Plazma Sportskih igara mladih: trenutni i bivši kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i Darijo Srna.

”Najdraži moji SIMovci, divno je vidjeti kako ste se opet vratili na sportske terene diljem Hrvatske i regije. Dijelim vašu sreću i oduševljenje i što smo od Kuće je zakon vratili se na Igre su zakon!”- poručio je Luka iz Madrida.

Poruke podrške malim natjecateljima uputili su i novi ambasadori Igara Domagoj Duvnjak, kapetan rukometne reprezentacije i Nikola Karabatić, te Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za budžet i administraciju. ”Čast mi je biti u tako uvaženom društvu ambasadora, a najveće mi je zadovoljstvo što vama djeco mogu približiti ljepotu sporta”- poručio je Duvnjak.

Plamen Igara zapalili su Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednika Vlade RH g. Andreja Plenkovića, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Dražen Srpak, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Sabora Hrvatske, Barbara Dorić, članica uprave INA- službenog pokrovitelja otvorenja, Tomislav Družak, državnik tajnik SDUŠ-a, W.Robert Kohorst, američki veleposlanik, Mira Nikolić, veleposlanica Srbije i Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga.
Gospodin Božinović je uživao u navijačkoj atmosferi, kao i domaćinstvu malih sportaša koji su ga vodili kroz sportski program: ” Zahvaljujem organizatoru na veličanstvenom otvaranju i to što šire jednu poruku tolerancije, druženja i zdravog načina života. Neopisivo mi je drago što Ministarstvo tome uvelike pridonosi kroz različite edukativne i preventivne akcije namijenjene djeci”.

Idejni začetnik i predsjenik Plazma Sportskih igara mladih – Zdravko Marić istaknuo je:

– Veliko hvala Vladi RH na odličnoj suradnji, a posebnu zahvalu upućujem i gradu domaćinu, Prelogu. Djeci kroz natjecanje pokušavamo objasniti koliko je bitno druženje, zabava i fair play navijanje. Svoj djeci želim da u mjesecima ispred njih uživaju te da na finalu u Splitu budemo zajedno, jer Igre su za njih uvijek otvorene”.
Grad Prelog diči se izvanrednim mladim sportašima, ulaganjima u sportske, kulturne i obrazovne programe. Svako događanje redovito upotpune i prekrasne mažoretkinje Grada Preloga koje su za pripremile posebnu točku kao i talentirana mala zvijezda Matej Mateković.

Priznanje i zahvalu za dugogodišnju suradnju gradonačelniku Preloga uručio je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih. Sportski program je započeo u 12 sati kada su uslijedila natjecanja u Kinder turniru u uličnoj košarci, Coca- Cola Cup turnir u nogometu za djevojke koji Igre provode u suradnji s UEFA, te graničaru i atletici. Ministar Božinović okušao se košarci i izveo početni izbačaj Kinder turnira u uličnoj košarci, te početni udarac na Coca- Cola Cup nogometnoj utakmici. Ekipe su se borile za plasman na državnim završnicama u Savudriji krajem lipnja i Splitu u srpnju. Program se emitirano uživo na N1 i Sport klub televizijama.

Posjetitelje su dočekali i mnogobrojni zabavni korneri, ali i postav predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu edukativne kampanje ”Budi navijač, a ne razbijač” te programa u suradnji s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. Edukativni informativni korneri o važnosti recikliranja plastične ambalaže i očuvanja okoliša prate sva događanja Turneja radosti Sportskih igara mladih koje se ove godine održavaju u gradovima diljem Hrvatske. Edukacija o samoodrživosti je važan segment svih aktivnosti Igara, objavili su iz direkcije Sportskih igara mladih, povodom otvaranja u Prelogu.

Ostavi komentar