Projekt Basket4kids u Čakovcu: Klinci Međimurja odigrali odličan turnir, šteta što nisu igrali finale

KK Međimurje U12
Ekipa KK Međimurja U12 odlično je odigrala turnir Basket4kids i nezasluženo je ostala bez finala

Vučići, ekipa Škole košarke zagrebački Cibone, plasirala se iz Čakovca gdje je odigran protekli vikend kvalifikacijski turnir, na hrvatsko finale košarkaškog projekta Basket4kids na kojem će zaigrati najbolje četiri ekipe iz naše zemlje. U pitanju je turnir koji obuhvaća dječake košarkaše rođene 2006. godine i mlađe kojeg drugu godinu zaredom organizira tv kuća Sportklub. Najbolji klub sa završnog turnira u Hrvatskoj, nastupit će iduće godine u Sloveniji zajedno s najboljim klubovima iz Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore i ovogodišnje zemlje domaćina.

U čakovečkom finalu su Vučići igrali sa KK Zagreb, klubom nekadašnjom perjanicom zagrebačke i hrvatske košarke koji je pred nekoliko mjeseci ugašen barem što se tiče seniorske ekipe i slavili pobjedu 38:34.

Šteta što finale u našem gradu ipak nije bilo međimursko-zagrebačko, jer je blizu finala bio domaći predstavnik i suorganizator ekipa U13 Međimurja. Mali košarkaši Međimurja uvjerljivo su slavili protiv Šanac Karlovca 42:22 i Samobora 42:24, a nisu daleko bili ni od pobjede u odlučujućoj utakmici skupine sa Zagrebom, da bi nakon velikog preokreta njihovog protivnika izgubili utakmicu 26:29 i zauzeli 2. mjesto u skupini.

Međutim, bez finala su ostali nepravedno i nezasluženo, jer se kod vodstva 20:10 naših malih košarka u trećoj četvrtini utakmice protiv Zagreba u suđenje utakmice umiješao predstavnik produkcije Sportkluba koji je kod izvođenja slobodnih bacanja za domaću ekipu (trebalo je znači biti čak +12) sucima naložio da prekinu isto i dosude nekakav prethodni “tehnički prekršaj” u korist Zagreba.

Potez kakav nije viđen na košarkaškim terenima, kažu dobri poznavatelji košarkaških pravila. Ova intervencija predstavnika produkcije organizatora u potpunosti je poremetila momčad Međimurja, ali i neiskusne suce (!?) koji su do kraja utakmice uz pritisak bučnih i neugodnih zagrebačkih roditelja, potpuno neprimjereno ovom uzrastu, donijeli pet-šest novih sumnjivih odluka u korist Zagreba. U toj svoj gunguli zagrebački sastav je preokrenuo rezultat u svoju korist (Međimurje nije zabilo koš gotovo 10 minuta) i na kraju u neizvjesnoj završnici stigao do odlučujuće pobjede.

Umjesto veselja, plač u svlačionici međimurskih mališana, ali i to je ponekad dobro životno iskustvo, iako je žalosno što i najmlađi moraju odmah doživjeti nepravdu u sportu.

Nisu baš bile utješne ni riječi, tog istog predstavnika produkcije u nedjelju prilikom obraćanja svim sudionicima turnirima o tome “da je najvažnije bilo sudjelovati”.

Odlično je na turniru odigrala i momčad iz susjedstva, Grafičar iz Ludbrega koji također dobro radi s malim košarkašima. I oni su se borili za čakovečko finale, ali u drugoj skupini s Vučićima, koji su na kraju ipak slavili pobjedu u toj presudnoj utakmici i poslije toga otišli do kraja.

Svakako je u pitanju hvalevrijedan projekt ovog sportskog programa, ali ipak bi morali u produkciji znati da ako organiziraju neki turnir da utakmicu sude suci, a ne predstavnici Sportkluba. Snimka čakovečkog turnira trebala bi se ovih dana naći i na programu SK televizije.

 

Ostavi komentar