Projekcija filma ”Brezmejno” i razgovor s autorima u palači Herzer

U ponedjeljak, 27. ožujka bit će u palači Herzer u Varaždinu, prikazan film ”Brezmejno”, autor filma Peter Zach i autor stihova Aleš Šteger s početkom u 19 sati.

Brezmejno (Beyond Boundaries, Peter Zach, Njemačka / Slovenija, 2016, 95 min) je esejistički film ceste, u kojem susrećemo različite ljude i upoznajemo se na dopadljiv, pomalo humorističan, ali nadasve duboko emotivan način s njihovim sudbinama i pogledima na nametnute granice. Priroda i život u pograničnim mjestima, povezanost ljudi koji žive tu gdje je čovjek napravio granice. Lirika u stihovima poznatog slovenskog pjesnika Aleša Štegera prati radnju filma i uvodi nas u poetičnost filmskog putovanja.

Nakon projekcije o filmu će se s nama o (izgubljenim) europskim snovima i takvim i drugačijim granicama razgovarati Aleš Šteger i Peter Zach. Projekcija filma Bezgranično je dio projekta “Cinema bez granica”. U želji za zajedničkim iskustvom, koje prelazi tradicionalne zidove kino dvorana prekoračit će se klasične granice distribucije, a publika će se družiti u neuobičajenim prostorima za filmske projekcije.

Organizatori projekcije u Varaždinu su Gradski Muzej Varaždin i Udruga Ritam Misli.

Ostavi komentar