Problemi s lijekovima rastu, Medika obustavila isporuku svim bolnicama osim Lovranskoj!

bolnica
Županijska bolnica Čakovec

U aktualnom broju Međimurskih novina koji se još uvijek može nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja, prvi smo pisali i skrenuli pozornost na problem nedostatka lijekova u čakovečkoj Županijskoj bolnici. 

Na naš pak upit, Tomislav Novinščak, ravnatelj bolnice, tada je između ostaloga odgovorio:

– Dostavljam vam informaciju da su četiri veledrogerije: Medical Intertrade, Medika, Oktal Pharma i Phoenix Farmacija u ožujku u potpunosti obustavile redovnu isporuku lijekova i medicinskog potrošnog materijala gotovo svim bolnicama pa i Županijskoj bolnici Čakovec.

Što je još rekao i kako se liječe pacijenti, potražite u aktualnom broju naših novina koji je u prodaji od petka, 26. ožujka.

Danas pak je Veledrogerija Medika objavila kako obustavlja dostavu lijekova svim bolnicama u Hrvatskoj, osim jednoj u Lovranu, a ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za Večernji list kako je svjestan problema te kako je riječ o “kroničnoj boljki zdravstva koji traje već desetljećima”. Ustvrdio je i kako je pronađeno kratkoročno rješenje čiji će detalji biti objavljeni nakon sutrašnjeg sastanka s predstavnicima veledrogerija.

Situaciju s opskrbom lijekovima u našoj Bolnici pratimo i dalje a najnovije stanje donosimo u novom broju naših novina koje će biti u prodaji u petak, 2. travnja.

Ostavi komentar