Privremeni rezultati izbora u III. izbornoj jedinici: Restart 6 mandata, HDZ 5, po 1 za Reformiste, HNS i Domovinski pokret

Screenshot_rezultati dip
FOTO: Preuzeto sa službenih stranica DIP-a

Državno izborno povjerenstvo objavilo je privremene rezultate nakon obrađenih gotovo 100 posto biračkih mjesta.

Za našu, treću izbornu jedinicu gdje su obrađena sva glasačka  mjesta, to znači da je Restart koalicija osvojila 6 mandata, 5 je pripalo HDZ-u te po 1 mandat Reformistima, HNS-u te Domovinskom pokretu. Dakle, saborski je mandat osvojio Radimir Čačić, Predrag Štromar a po prvi puta i Davor Dretar Drele.

Što se Restart koalicije tiče i HDZ-a još će se vidjeti razvoj situacije jer neki koji su ušli, poput našeg župana Posavca imaju nespojive funkcije, odnosno župan ne može biti saborski zastupnik i obratno. Župan je i Radimir Čačić.

Screenshot stranice dip

Već smo pisali kako je Restart koalicija na čelu sa SDP-om doživjela pravi potop.  U trećoj izbornoj jedinici očekivali su 8-9 mandata a spominjao se i deseti. Dobili su tek 6, s time da im je i tu snažnu podršku u preferencijalnim glasovima birača dao kao nezavisni Matija Posavec. S druge strane, HDZ se nadao da će ostati na 4 koliko je dobivao ranije, pa je rezultat sasvim blizu 30 posto i 5 mandata za njih vrlo ugodan,  najviši u posljednje vrijeme.

Izbore u našoj izbornoj jedinici obilježila je i rekordno mala izlaznost.

Ostavi komentar