PREVARANTICA Pozajmljivala novac, unajmila aute i na tuđe ime spavala u apartmanima!

Ilustracija, Foto: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je 28. lipnja prvo ispitivanje uhićene hrvatske državljanke (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje pet kaznenih djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona, kaznenog djela pokušaja prijevare iz čl. 236. st. 1. u svezi čl. 34. KZ-a, kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a i kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka iz čl. 146. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjakinja u travnju 2019. godine u Varaždinu ishodila od dvoje oštećenika da joj pozajme novac, lažno predočivši da će vratiti novac do 1. svibnja 2019., iako nije imala namjeru vratiti novac, no oni su joj povjerovali i predali joj više od 20.000,00 kuna koje ona nije vratila.

Osnovano se sumnja da je 24-godišnjakinja ishodila od jednog društva i obrta da joj iznajme osobno i teretno vozilo lažno predočivši da će uredno platiti najam, iako nije imala namjeru plaćanja najma, no oni su joj povjerovali i predali vozila na korištenje, nakon čega nije platila najam u iznosu od više od 14.000,00 kuna.

Okrivljenica je, osnovano se sumnja, pokušala na isti način unajmiti još jedno vozilo bez namjere plaćanja najma, ali je davatelj najma zbog neplaćanja odmah zatražio povrat vozila, pa je prije vraćanja vozila namjerno probušila jastuk zračnog ovjesa.

Osnovano se sumnja i da je u travnju 2019. godine dovezla svoj osobni automobil u automehaničarsku radionicu tražeći hitni popravak, lažno predočivši da će sve radove uredno platiti, iako to nije namjeravala učiniti, ali joj je vlasnik povjerovao i izvršio popravak u vrijednosti od 9.800,00 kuna, a nakon preuzimanja vozila nije ništa platila.

Ujedno, postoji osnovana sumnja i da je u lipnju 2019. godine u Varaždinu, neovlašteno iskoristila osobnu iskaznicu kolegice s posla tako da je koristeći njezine osobne podatke u njezino ime rezervirala za sebe dva noćenja u apartmanu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ostavi komentar