Premijer Plenković iznio na sjednici Vlade da je prosječna plaća u Hrvatskoj viša od 7000 kuna

andrej plenković
Premijer Andrej Plenković Hoće li popustiti javnim zaposlenicima?

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade kazao da je prosječna plaća u Hrvatskoj po prvi put prešla sedam tisuća, prenosi Nacional. Plenković je ocijenio da su tome pomogle porezna reforma i državna pomoć gospodarstvu za vrijeme pandemije koronavirusa.

-Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, u veljači je prvi put prosječna neto plaća u Hrvatskoj bila viša od 7000 kuna. Tome je značajno pridonijela naša porezna reforma, kao i snažne mjere koje smo donijeli za očuvanje radnih mjesta u okolnostima pandemije, i zahvaljujući kojima je broj zaposlenih koncem ožujka bio veći za 17.000, nego godinu dana ranije, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku objavljenima u utorak, prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču iznosila je 7038 kuna, što je na godišnjoj razini realno više za 3,4 posto. U odnosu na siječanj ove godine, prosječna isplaćena neto plaća realno je viša za 0,5 posto. Medijalna neto plaća za veljaču 2021. iznosila je 5791 kunu.

Viš

Ostavi komentar