Predstavljeno državno prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu

ciklokros
Donja Voća iduće godine očekuje najbolje bicikliste

U Varaždinu je predstavljeno Nacionalno prvenstvo u biciklističkoj disciplini ciklokros, koje će se 12. siječnja 2020. godine održati u Donjoj Voći. O organizaciji natjecanja, ciklokrosu te važnosti velikih sportskih događanja i manifestacija u (ciklo)turističkom smislu govorili su Bruno Radotić iz Biciklističkog kluba PULS iz Čakovca, organizatora natjecanja, Karlo Kučan iz brenda Trail – Full Cycvling Experience, koji je glavni partner i pokrovitelj manifestacije te Mia Radotić i Matija Meštrić, aktualni hrvatski prvaci u ciklokrosu (elite Ž i elite M kategorije).

Državno prvenstvo

Prvenstvo Hrvatske održava se prema pravilima Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS) koja su usklađena s uputama Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI). Posljednje prvenstvo je održano u siječnju 2019. godine u Puli, u organizaciji BK Axa. Na njemu su se naslovima prvaka države u najjačim kategorijama okitili: Matija Meštrić (elite M), Mia Radotić (elite Ž) te Stjepan Hunjak (junior M).

Državna prvenstva se diljem svijeta, na preporuku UCI-a, organiziraju istog vikenda kao i hrvatsko, a iduće Svjetsko prvenstvo u ciklokrosu će se održati u švicarskom Dübendorfu 1. i 2. veljače 2020. Na prošlom prvenstvu, održanom u Bogenseu u Danskoj, titulu svjetskih prvaka osvojili su Sanne Cant u ženskoj te Mathieu van der Poel u muškoj elite kategoriji.

Ostavi komentar