Posljednji ispraćaj Rajka Dujmića bit će 17. kolovoza

Ispraćaj Rajka Dujmića bit će u ponedjeljak 17. kolovoza u 10 sati na Krematoriju u Zagrebu i otvoren je za javnost. Sve koji će doći moli se na pridržavanje epidemioloških mjera.
Hrvatsko društvo skladatelja će se od svojeg redovnog člana i velikana hrvatske zabavne glazbe oprostiti posebnom svečanom komemoracijom u rujnu. Datum komemoracije bit će naknadno objavljen.
Javnosti se obratila i obitelj Rajka Dujmića. Službena izjava glasi ovako:

Prije svega, zahvaljujemo se svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim
teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrene sućuti. Zahvalni smo na
svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do krivih nenamjernih interpretacija, pa čak i nekih neistina. Unatoč tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi. Svako njegovo djelo nastalo je u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost.

Pogreb će biti 17. kolovoza u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. Za sve vas koje epidemiološke mjere ili neke druge okolnosti sprječavaju da prisustvujete posljednjem ispraćaju, znajte da osjećamo Vaše poštovanje prema Rajku i nama. Obitelj zahvaljuje svim medijima na interesu za razgovor, ali moli za razumijevanje u ovim trenucima.

Obitelj će biti dostupna nekoliko dana nakon posljednjeg ispraćaja vašeg i našeg Rajka.

 

Ostavi komentar