6.1 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Policija građanima poslala upozorenje uoči Svih svetih

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila, građane su iz policije savjetovali da na blagdan Svih svetih svoje stvari uvijek ponesu sa sobom te ih na grobljima ne ostavljaju u automobilima, a ako to čine, da ih ostave na mjesta gdje nisu jasno uočljiva, piše N1.

Iz koprivničko-križevačke policije u utorak su, uoči skorašnjeg blagdana, priopćili kako obilaze groblja te poduzimaju mjere s ciljem sprječavanja krađa, posebice predmeta iz automobila.

Pritom upozoravaju kako u ove dane bilježe sve učestalije krađe i provale, posebno u osobne automobile.

Kako ne bi došlo do takvih kaznenih djela, građane savjetuju da zaključavaju automobile i ostale prostore te vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike) ne ostavljaju vidljivima, a sve kako bi se smanjile mogućnosti provala i krađa, kako u vozila, tako i u domove.

U policiji građane savjetuju da svoje stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima, da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno uočljive.

Pozivaju ih i da vozila parkiraju na sigurnom te prilikom parkiranja obrate pozornost da taj prostor bude osvijetljen.

Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile, poručuju iz policije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE