Pokradeno i osiguranje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

osiguranje predsjednice
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Provalom u službeni auto ukraden je dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provaljeno je u razdoblju u kojem je, zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka, auto kratkotrajno ostao bez nadzora
Službeni automobil predsjedničina osiguranja, koje inače čuva njezinu obitelj, ostao je iz nepoznatog razloga otključan i bez nadzora. Kradljivci su im bez problema uzeli opremu. O kakvoj opremi se točno radi, u MUP-u za Dnevnik Nove TV, nisu se izjasnili, prenosi večernji.hr

– Provalom u službeni auto ukraden je dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provaljeno je u razdoblju u kojem je, zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka, auto kratkotrajno ostao bez nadzora – pojasnili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

No iako pravdaju djelatnike da su u vrijeme krađe imali izvanrednog posla, ipak su ih sankcionirali. Naime, kažu da su provjerili sve činjenice i utvrdili odgovornost djelatnika, kojima je na kraju izrečena disciplinska mjera. No postavlja se pitanje kako djelatnici mogu čuvati predsjednicu i obitelj ako nisu u stanju sačuvati auto i svoje stvari od krađe.

Problem postaje ozbiljniji kad se sjetimo da nisu prošla niti dva tjedna od pljačke čuvara bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana. Oni su ostali bez svog oružja, dokumenata i značke dok su bili otišli po hranu. Stvari su bili ostavili u apartmanu, gdje su čuvali Cvitana i obitelj dok su se odmarali u Zatonu. Po jelo su otišli nakon smjene.

Umjesto da se odmaraju, morali su nadležnima objasniti da su ostali bez pištolja.

Ostavi komentar