26.1 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Pogledajte Međunarodnu izložbu cvijeća pod nazivom barok, glazba, cvijeće u Varaždinu

Udruga vrtlara Varaždinske županije već 27. godinu za redom pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Varaždina kao popratni program festivala Varaždinske barokne večeri uspješno organizira međunarodnu izložbu cvijeća.

Izložba će se moći razgledati do 25. rujna 2022. godine.

Svi posjetitelji imaju priliku osim u baroknoj glazbi uživati i u cvjetnim dekoracijama koje zahvaljujući vrijednim rukama domaćih i stranih vrtlara daju poseban šarm ulicama i trgovima u samom centru grada.

U suradnji s Agronomskim fakultetom, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Metel Ožegović i Parkovima d.o.o. kao rezultat projekta Barok u hortikulturi grada Varaždina osmišljena je i barokna gredica u Šetalištu Vatroslava Jagića koja će dana 27. rujna 2022. godine biti posađena, a u njenom osmišljavanju i realizaciji sudjeluju studenti krajobrazne arhitekture,a u samoj izradi djelatnici Parkova i učenici Regionalnog centra kompetentnosti  Arboretum Opeka.

Zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri ove godine je Irska pa tako su i izlagači i mladi cvjećari u sklopu 27. Međunarodne izložbe cvijeća pod nazivom barok, glazba, cvijeće u svoje cvjetne instalacije uvrstili prepoznatljive elemente i karakteristike zemlje partnera, Irske.

Domaći i strani cvjećari iz Slovenije i Nizozemske ovoga puta naglasili su cvjetnim instalacijama prednosti i specifičnosti prostora, a posebno portala županijskih i gradskih građevina kao što su Županijska palača i Gradska Vijećnica te na taj način omogućili svim prolaznicima da uživaju u ovom mirisno-vizualnom doživljaju.

Izložbu su otvorile zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina dr. sc. Vesna Haluga te predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Dora Bosak.

Otvorenju izložbe prisustvovali su i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE