15 C
Čakovec
Utorak, 2 ožujka, 2021

Plenković najavio mogućnost popuštanja mjera, dvaput je manje novo hospitaliziranih nego prije mjesec dana

Andrej Plenković
Photo: Igor Kralj/PIXSELL Premijer prenio dobre vijesti
Premijer Plenković rekao je danas da po pitanju epidemiološke situacije imamo ohrabrujući silazni trend koji smo uspjeli ostvariti uz odgovorno ponašanje svih građana, bez policijskog sata i strogog zatvaranja. – Ukoliko s ovim trendom nastavimo, to daje nadu da ćemo sukladno procjeni situacije i razgovoru sa stručnjacima moći promišljati i o eventualnom postupnom popuštanju mjera, istaknuo je premijer, a stoji na službenoj stranici Vlade. 
U padu je i broj preminulih, a broj osoba na respiratoru i broj hospitaliziranih prepolovljen je u odnosu na vrhunac dosegnut prije mjesec dana te je sada pao na razinu prije dva mjeseca, u prvoj polovici studenog.
Naveo je i da je dvaput manje novo hospitaliziranih nego prije mjesec dana.
-To su dobri pokazatelji što znači da su mjere koje smo uveli krajem studenoga i odgovorno ponašanje naših građana doveli do toga da smo preokrenuli trendove, kazao je.
Podsjetio je da smo to uspjeli bez policijskog sata i strogog zatvaranja u odnosu na mnoge druge europske zemlje.
-Ukoliko s ovim trendom nastavimo to daje nadu da ćemo sukladno procjeni situacije i razgovoru sa stručnjacima moći promišljati i o eventualnom postupnom popuštanju mjera, istaknuo je predsjednik Vlade.
Izvijestio je i da je dosad cijepljeno 46.000 ljudi. Danas su stigle nove doze Pfizerovog cjepiva, a čeka se odluka EMA-e o odobrenju Oxfordovog/ AstraZenecinog cjepiva čime će se broj doza naglo povećati.
-To bi nam omogućilo da tijekom proljeća procijepimo što veći broj onih koji su najugroženiji i najizloženiji te ih zaštitimo uoči turističke sezone”, rekao je predsjednik Vlade.

Ostavi komentar