Plenković i Vlada zadovoljno trljaju ruke zbog uspješne turističke sezone puni se državna blagajna

Na papiru smještaj prazan, a rezervacije prebukirane

Za hrvatski turizam rekordna je bila  2019. godina kada smo imali oko 20 milijuna turista, oko 108 milijuna noćenja i oko 12 milijardi eura prihoda.

To je plafon koji je hrvatski turizam doživio i tada se govorilo o održivosti hrvatskog turizma, to je bila glavna tema uoči pandemije.

-‘Potom smo imali 2020. godinu koju smo u odnosu na konkurenciju na Mediteranu vrlo solidno uspjeli organizirati, ali s puno manjim brojevima nego godinu prije. U ovoj turističkoj godini Hrvatska je, ukupno gledajući, do sada primila 7,769.179 turista i baš na današnji dan prešli smo broj ukupnog broja turista u Hrvatskoj u 2020. godini’, iznio je najnovije podatke predsjednik Vlade.

Doprinos turizma i za njega vezanih industrija u hrvatskom BDP-u zna doći i do 20 posto. Stoga nam je o izrazito važno, poručio je Plenković.

Da turista na našoj obali ima podosta vidljivo je iz toga što je teško naći smještaj na Jadranu, žale s mnogi domaći tuuristi. Ono što je ostalo je skupo i često tako loše da ne zavređuje zvati se smještajem za turiste.

Kako se sezona otvorila, tako mnogi hvataju priliku za laku zaradu nudeći turistima preko oglasa smještaj bez ikakvih kriterija i pri tom rušeći ugled onima koji se trude podići ljestvicu kvalitete.

Ostavi komentar