Peđa Grbin oštro po Ustavnom sudu: Popišali su se na sve nas!

SDP je sazvao konferenciju za medije na kojoj će komentirati izjavu Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, da predsjednik Republike Zoran Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade čak ni ako podnese ostavku, piše Dnevnik.hr

“Gospodinu Šeparoviću bih preporučio da pročita Ustav RH jer imam osjećaj da on za to nije čuo. I ne mora čitati daleko. U RH vlast proizlazi iz naroda, a Šeparović misli da pripada njemu”, rekao je Grbin.

“Koliko god smo sramotno priopćenje od prije mjesec dana poštivali, sad mi je žao. Ovo je sramota, ovo je sramota i za riječ državni udar. Popišali su se na sve nas i na odluku građana, bez obzira za koga su glasali. Jer oni to mogu”, oštro je komentirao Grbin i dodao da vjeruje da bi Ustavni sud, da su rezultati izbora bili drugačiji, oni bili spremni poništiti i izbore.

“Kada sam ga slušao, shvatio sam, da bi taj gnjus, da su izbori bili malo drugačiji te izbore bio spreman i poništiti. Ponovili smo prije izbora da donesu odluku i izjasne se, nisu imali hrabrosti. Odlučili su prevariti svakog građana i građanku Hrvatske”, dodao je predsjednik SDP-a.

“Sazovite novu sjednicu i objavite ono što ste i htjeli reći: ‘Jedini premijer koji može biti je Andrej Plenković‘, a svaku odluku suprotnu tome ćete poništiti. Ali ja im poručujem – neće proći. Povijesna je nužnost da bagru i bandu spriječimo da to rade u buduće. Svatko tko legne s HDZ-om nakon ovoga mora biti svjestan da ih čeka ista sudbina i odluka Ustavnog suda kao što su danas donijeli”, rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, kako prenosi Dnevnik.hr.

Ustavni sud: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE