Od idućeg tjedna obavezne zaštitne maske i za kupce u trgovinama

maska koronavirus
Ilustracija

Nakon što je u Hrvatskoj  po prvi put od početka epidemije ovog petka zabilježen troznamenkasti broj zaraženih od koronavirusa njih 116, Nacionalni stožer civilne zaštite od 13. srpnja najavio je pooštravanje epidemioloških mjera.

Glavna novost je da će biti obaveza za sve koji idu u šoping da u trgovinama nose zaštitne maske. U kafićima i restoranima maske će obavezno morati nositi osoblje.

Također, organizatori koji na okupljanju očekuju više od 100 osoba obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati tu obavijest.

Svi organizatori okupljanja s više od 100 sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se kod nekoga ustanovi zaraza virusom što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Kontrolu provedbe odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

U Međimurskoj županiji i dalje nema veće  opasnosti od koronavirisa, jer nemamo novih slučaja zaraze.

Ostavi komentar