0 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Od 1. listopada mjesečne karte za redovne studente iznose 75 kuna

Projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, i to u drugom razredu redovnih vlakova na području Hrvatske, piše Klikaj.hr

U Europskoj godini mladih u Hrvatskoj se uvodi pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kuna (9,95 €) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području Hrvatske.

Pilot-projekt provodit će se od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine, a obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, i to u drugom razredu redovnih vlakova na području Hrvatske.

– Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza, ističu iz HŽ Putničkog prijevoza.

Dodatne informacije o projektu kao i o ostvarivanju prava na povoljniji prijevoz studenata nalaze se OVDJE.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,698SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE