Nova mjera: Od petka kafići i klubovi mogu raditi samo do ponoć

U Hrvatskoj je jako počeo rasti broj zaraženih od koronavirusa. U četvrtak imamo čak 180 novih slučajeva, daleko najviše od početka epidemije.

Situaciju je na HTV-u komentirao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Najavio je nove mjere koje će stupiti na snagu odmah.

– Moramo imati u vidu činjenicu da smo popustili sa svim aktivnostima, društvenim i gospodarskim, i da smo popustili zbog turizma i da smo u tome vrlo uspješni. Imamo više od 800.000 ljudi na obali i očekivali smo povećanje. Ovo je veća brojka i naravno da smo zabrinuti, ali se nadamo da ćemo našim novim mjerama uspjeti suzbiti tu brojku i smanjiti je na prihvatljivu razinu, rekao je Capak.

U izjavi pak za Novu TV otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera – ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

– Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je Stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, kafića poručio je Capak i dodao da klubovi više neće moći raditi nakon ponoći.

– Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na jadranskoj obali, kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

U novom broju Međimurskih novina koji izlazi ovaj petak 14. kolovoza i možete ih nabaviti na velikom broju prodajnih mjesta pišemo upravo o tome kako je koronavirus iz Dalmacije stigao opet i u Međimurje.

Ostavi komentar