Nogometni klub promijenio ime u HNK Graševina

Klub je promijenio ime iz Kamen u poznatu vinsku sortu Graševina Foto: Dušan Mirković/Pixsell Facebook

Nogometni klub u Vetovu, mjestu u požeškom kraju, poznatom po vinogradima, osnovan je 1955. godine kao NK Sloboda Vetovo, a nakon nekog vremena ugašen je zbog nedovoljnih uvjeta za rad. Šesnaest godina kasnije klub je zaživio pod imenom Kamen i zadržao sve do ovog ljeta i kao HNK Graševina želi s maknuti s s dna sustava hrvatskoga ligaškog nogometa.

HNK Graševina je dobila ime po dobro poznatoj vinskoj sorti, najpopularnijoj u tom kraju, ali i kod nas u Međimurju. Inače, klub je član Treće županijske nogometne lige, odnosno sedmog ranga i pod novim imenom pokušati će napredovati u viši rang.

Udruga vinara “Veteri Castra” odlučila je podržati nogometni klub u svim aspektima, a većina vinara se i nalazi u upravnom odboru nogometnog kluba pa ovakav potez klub čini jedinstvenim u Republici Hrvatskoj.

– Nadamo se da Vam se sviđa i da će klub ubuduće ostvarivati samo pozitivne rezultate, kako na terenu, tako i van njega!

Objava je to na Facebooku kluba iz malog mjesta između Požege i Kutjeva na obroncima Papuka koja je odmah izazvala velik interes medija, ali i navijača.

S promjenom imena došla je i promjena grba pa se unutar zlatnog štita nalaze nogometna lopta i, normalno, grozd.

Svatko tko potpomogne radu uplatom od 100, 200 ili 400 kuna kuna postat će član navijačke skupine Promili i dobiti, uz člansku iskaznicu, i bocu graševine od jedne litre, piše klub na svojoj Facebook stranici.

Ostavi komentar