Nogometna poslastica: Danas u Nedelišću možete gledati uživo U21 i: Ćorića, Ćaletu-Cara, Posavca…

ante čorić

Međimurje je sve popularnije odredište hrvatskih nogometnih reprezentacija. Međutim, osim priprema u Svetom Martinu na Muri, ovaj puta mlada hrvatska nogometna reprezentacija odigrati će i službenu međunarodnu prijateljsku utakmicu u Međimurju.

Tako će danas (četvrtak) 23. ožujka NK Nedelišće i Sportsko-rekreacijski centar Trate s početkom u 15.30 sati, zaigrati mlade selekcije nogometnih reprezentacija Hrvatske i Slovenije, igrača do 21 godine, od kojih već neki kucaju ili su već bili dio naše A reprezentacije.

Bit će to prva međunarodna prijateljska nogometna utakmica reprezentacija na SRC Trate u Nedelišću i velika čast za NK Nedelišće da ugosti u kvalitetnoj provjeri našu mladu reprezentaciju.

Hrvatska koja je mini-pripreme obavila u Toplicama Sveti Martin u Nedelišće stiže u vrlo jakom sastavu, pa će tako međimurski prijatelji nogometa primjerice moći gledati uživo vratara Josipa Posavca koji bez obzira na loš plasman svoje momčadi Palerma sjajno brani u talijanskoj Serie A, stopera Duju Ćaleta-Cara standardnog igrača višestrukog austrijskog prvaka Red Bull Salzburga ili pak Antu Ćorića iz Dinama Zagreba najpotentnijeg i najzanimljivijeg inozemnom nogometnom tržištu mladog hrvatskog veznjaka. Bit će ovo prilika zavisno od minutaže da vidimo i „izgubljene sinove“ hrvatskog nogometa koji su umjesto domaćih klubova: Hajduka i Dinama izabrali probijanje kroz inozemstvo, ali malo igraju poput: Andrije Balića (Udinese) i Roberta Murića (Pescara).

Izbornik Nenad Gračan za ovaj susret računa na slijedeće igrače:
Josip Posavec (Palermo), Antonio Bosec (Inter Zaprešić), Petar Mamić (Frosinone), Andrija Balić (Udinese), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk), Bojan Knežević (Dinamo), Fran Brodić (Club Brugge), Ante Ćorić (Dinamo), Ivan Fiolić (Dinamo), Ivo Grbić (Hajduk), Petar Bočkaj (Lokomotiva), Franjo Prce (Brescia), Nikola Katić (Slaven Belupo), Petar Bosančić (Hajduk), Robert Murić (Pescara), Toma Bašić (Hajduk), Kristijan Jakić (Split), Vinko Cerovec (Gent) i Frane Vojković (Hajduk).

Slovenski selektor mlade reprezentacije Primož Gliha također je poznato ime s hrvatskih nogometnih terena i u novi ciklus kvalifikacija za EP kreće s puno novih igrača, rođeniih 1996. godine i mlađih, uglavnom iz I. slovenske lige, a ovo će za mnoge od njih biti prva tako jaka međunarodna utakmica.

Zato je za utakmicu pozvao čak 23 igrača. Kaže da je Hrvatska apsolutni favorit, te da će ova utakmica biti prilika da se vidi koliko vrijedi u ovom trenutku ova njegova selekcija.

Ostavi komentar