Njemačka konačno skida Međimurje s popisa visokorizičnih područja koronavirusa

Njemački državni Epidemiološki institut Robert Koch priopćio je da od nedjelje skida Međimursku županiju za građane Njemačke kao epidemiološki rizično područje tako da je na listi rizičnih područja u Hrvatskoj sada ostala samo Zadarska županija. 

U našoj županiji sedmodnevna incidencija koronavirusom ovaj tjedan je pala ispod 50, a pri kraju ovog tjedna nakon što se bilježi minimalan broj zaraženih i ispod 30.

Tako je u petak 2. srpnja 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji za osobe testirane PCR metodom 29 pozitivnih na 100.000 stanovnika.

Za Njemačku kao rizična važe ona područja u kojima sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika premašuje vrijednost od 50.

To znači da građani Njemačke koji su boravili u Međimurskoj županiji i ostatku Hrvatske, s izuzetkom Zadarske županije, više nisu obvezni prijavljivati se prije povratka u Njemačku te nisu dužni pokazati negativni test prilikom ulaska u Njemačku.

Negativni test je međutim još uvijek potreban za sve one koji zračnim putem ulaze u Njemačku bez obzira radi li se o rizičnom području ili ne.

Za putnike koji dolaze iz Zadarske županije bez obzira na prometno sredstvo, vrijedi pravilo negativnog testa koji su može obaviti i nakon dolaska u Njemačko no do rezultata testa je obavezna karantena.

Za cijepljene i one koji su preboljeli koronavirus ne postoji obveza testiranja.

U Njemačkoj je sedmodnevna incidencija u subotu pala na vrijednost od 4,9.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE