Nisam kriv, tvrdi na sudu vozač BMW-a koji se zabio u obitelj kod Svete Helene

nesreća sveta helena
Foto: Davor Puklavec/Pixell

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas je počelo suđenje Ozrenu Mlinariću, 36-godišnjaku optuženom zbog izazivanja teške prometne nesreće na naplatnim kućicama Sveta Helena u ljeto prošle godine, donosi telegram.hr

Tužiteljstvo ga tereti za izazivanje nesreće u kojoj su tri osobe teško ozlijeđene. Iako u odgovoru na optužnicu nije sporio da je izazvao nesreću, Mlinarić je danas na sudu porekao krivnju jer kaže da okolnosti pod kojima je do nesreće došlo nisu onakve kakve su navedene u optužnici.

Prema optužnici, ovaj je vozač 11. srpnja 2019. nešto prije 13 sati naišao svojim automobilom marke BMW autocestom A4 iz smjera sjevera prema jugu do naplatnih kućica Sveta Helena. Međutim, prema optužnici, vozio je pod utjecajem droga i lijekova te zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju.

Zato nije prilagodio brzinu pred naplatnom postajom gdje su postavljeni znakovi ograničenja brzine na 100, 80, 60 i 50 kilometara na sat, niti se zaustavio na prometni znak “zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina”. Sa 143 km/h zabio se u vozilo ispred sebe pri čemu su vozač i putnica tog vozila zadobili mnogobrojne teške tjelesne ozljede, dok je njihovo dijete zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Ostavi komentar