NIJE IMAO SREĆE U autu mu pronašli 18 kilograma zakonom zaštićenih prstaca

Foto: PU zagrebačka

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti, piše Klikaj.hr.

U utorak su, naime, policajci s Črnomerca tijekom obavljanja redovnih poslova nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke Fiat Uno zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao upravo 58-godišnjak.

Po zaustavljanju vozila, policajci su u automobilu uočili veću količinu duhana u vrećicama, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, između kojih su se nalazile i vrećice sa školjkama (prstaci) radi čega je osumnjičeni priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o osam kilograma duhana i 18,33 kilograma školjki (prstaca).

Sukladno odredbama Zakona o trošarinama, Carina je izdala prekršajni nalog, a dok će zbog uništavanja, odnosno posjedovanja zakonom zaštićene prirodne vrijednosti, prstaca, biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ostavi komentar