Nezapamćen slučaj ozljeđivanja: Dvogodišnja djevojčica u bolnicu došla smrskane glave

ilustracija: pixabay
ilustracija: pixabay

Hrvatskom je odjeknuo nezapamćeni slučaj brutalnog ozljeđivanja 2.5-godišnje djevojčice. Ona je s teškim nagnječenjem mozga, ali i teškim ozljedama cijele glave, u srijedu iz bolnice u Novoj Gradiški prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

Curica je operirana i sada je na intenzivnoj, priključena je na respirator i vitalno ugrožena.

– Kritično je i vitalno ugroženo. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promjene u odnosu na jučer, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slijede dodatne pretrage pa ćemo vidjeti, ali vrlo je kritično”, kazao je jutros za Index ravnatelj Klaićeve Goran Roić.

Dvoipolgodišnja djevojčica je, kako je doznao Index, vrlo brzo nakon rođenja oduzeta obitelji i premještena u udomiteljsku obitelj, no u studenom prošle godine je vraćena u biološku obitelj koja živi u okolici Nove Gradiške.

Dijete u bolnicu donijela majka, rekla je da je palo

Dijete je u bolnicu u Novoj Gradiški donijela majka koja je liječnicima rekla da je palo i ozlijedilo se.

Obitelj ima još troje djece. Ona su, nakon što je 2.5-godišnja curica završila u bolnici pod nejasnim okolnostima ozljeđivanja, izdvojena iz obitelji.

Zbog svega je policija pokrenula kriminalističko istraživanje koje bi trebalo utvrditi kako je točno došlo do ozljeda i je li netko curicu ozlijedio.

– Upoznati smo sa slučajem, no u ovom trenutku ne možemo ništa reći o tome kako su ozljede djeteta nastale. U tijeku je krim-istraživanje koje bi trebalo dati odgovor na to je li netko ozlijedio dijete i na koji način”, rekao je Damir Brezić, službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske, piše index.hr.

 

Ostavi komentar