Naši rukometaši sjajno igraju u Njemačkoj! Evo kakve veze ima Čakovec s našim uzdanicama: Šegom, Karačićem i Šipićem!

Marin Šego
Marin Šego Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Iako Hrvatsku tek čekaju najveća iskušenja na SP-u u rukometu koje se igra u Njemačkoj i Danskoj, s obzirom da su naši ispraćeni s dosta skepse važno je da su u prva tri kola s protivnicima koji nisu bezazleni posebice: Islanda i Makedonija zabilježili su sve tri pobjede i imaju maksimalan učinak.

Osiguran je prolazak u drugi krug s najmanje 2 boda, a u slučaju da se savlada Španjolska bio bi to sjajan posao i velika 4 boda za nastavak natjecanja.

Ono što veseli na početku ovog velikog natjecanja su neka stara-nova igračka imena koja su nosila našu repku prema pobjedama.

Zanimljivo je da su neka od njih vezana za Čakovec i međimurski rukomet, što je manje poznato, jer nažalost nakon što su raniji sponzori odustali od daljnjeg praćenja muškog rukometa više nismo u fokusu, osim toga prošlo je već i dosta vremena od tih dana.

Marin Šego bio je dosta dugo jako zanemaren, iako nam vratari na nekim ranijim natjecanjima nisu uvijek bili baš na vrhunskom nivou. Sada je odmah pokazao koliko vrijedi, iako je to bilo poznato (s Kielcem je osvojio naslov europskog prvaka, sada igra za najbolji mađarski klub Pick Szeged, a već je poznato da odlazi u ljeto u redove europskog prvaka Montpelliera. Šego je inače svoj uzlet u karijeri započeo u Čakovcu u redovima Perutnine Pipo IPC u dvije sezone 2006/2007 i 2007/2008 kada su naši osim dobrih igara i rezultatu u prvenstvu igrali i dva europska kupa.

Igor Karačić
Igor Karačić
Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Isto vrijedi za Igora Karačića koji je u sezoni 2009/2010 odmah po dolasku pokazao sjajan talent i usprkos tome što je tek zakoračio u pravi seniorski rukomet veliki potencijal na srednjem vanjskom koji je odmah zapažen, tako da je ubrzo otišao u Bosnu Sarajevo u koju su otišli još neki naši igrači, a kasnije se u potpunosti afirmirao u Vardaru.

Marin Šipić
Marin Šipić
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Jedno od najugodnijih iznenađenja ovog SP-a što se tiče naše reprezentacije pak je Marin Šipić. Kao što je sam priznao u jednom ranijem razgovoru za medije, nikad nije mislio da će postati vrhunski rukometaš, odnosno da će dečko iz Splita završiti najprije u Varaždinu, a zatim u Nexe Našice. Dok je bio u Varaždinu, Šipić je studirao u Čakovcu, na našem MEV-u i kao što je kazao baš mu je žao što zbog odlaska i potpune profesionalizacije nije završio studij. A, možda još i nije kasno, iako kako sjajno igra pivota, teško da će tako brzo fakultet dobiti prednost prije rukometa.

Njih troje uz izvrsnog Duvnjaka koji je ovog puta čini nam se spremniji i motiviraniji nego ikad, kao i još poneko “iznenađenje” kao što je na krilu Mandić, konačno raspoloženi pucač Stepančić (a Cindrić i Štrlek nisu gotovo ništa ni igrali, tako da imamo i širinu), uz podršku navijača kojih očekivano s obzirom da je Munchen omiljeno gastarbajtersko odredište ne samo nekad, nego i zadnje tri-četiri godine, možda ipak imamo šanse da se umiješamo i u borbu za medalje. No, “korak po korak”, za početak prije svega trebaju nam pobjede protiv Bahreina i Španjolske. Sretno!

 

Ostavi komentar