NASAMARIO 14 OSOBA Uzimao novac za ‘rentanje’, ali im aute nikad nije dao

auto
Ilustracija, Foto: Pixabay

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela prijevare, piše Klikaj.hr.

Naime, sumnja se da je tijekom ove godine na oglasnoj stranici na jednom internetskom portalu postavio oglas u kojem je nudio iznajmljivanje osobnih vozila putem svoje tvrtke sa sjedištem na Medveščaku.

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza na njegov objavljeni oglas javilo mu se ukupno 14 osoba koje su zatražile iznajmljivanje vozila, nakon čega bi mu na račun tvrtke uplatile dogovoreni novčani iznos.

Te osobe bi obično nakon dolaska u Hrvatsku, budući da ih nije dočekalo rezervirano i plaćeno vozilo, telefonom pozivale osumnjičenog na što bi im on rekao da će vratiti uplaćeni novac, ali je novac zadržao za sebe dok im vozila nije iznajmio.

Nadalje, nekima od oštećenih osoba osumnjičeni se nakon zaprimljene uplate više nije javljao, dok je nekima od njih navodio lažne razloge zašto im nije u mogućnosti isporučiti iznajmljeno vozilo te im nije omogućio korištenje dogovorene usluge, a novac je zadržao za sebe.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 54.760 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policajci su dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ostavi komentar