Napokon novčana potpora i za naše glazbenike!

koncert halid bešlić33_resize
Bit će koncerata

Prema rezultatima natječaja ‘Jer svirati se mora’, provedenog u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija RH najveću novčanu potporu dobili su Parni Valjak, Prljavo kazalište, Tony Cetinski, Petar Grašo i Gibonni, donosi 24 sata

– Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih, ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima, rekli su iz HGU. 

Na vrhu liste nalaze se Parni Valjak (Arena Zagreb) te Prljavo kazalište Gibonni, Tony Cetinski i Petar Grašo koji su dobili potporu u iznosu od 300.000 kuna za koncerte u pulskoj Areni koji je bili najavljeni za svibanj i lipanj 2021. 

Grašo, Gibonni i Prljavci dobili su još dodatnih 125.000 kuna. Petar za koncert u Zadru, Gibo za nastup u Osijeku, Solinu i Dubrovniku, a grupa Prljavo kazalište za organizaciju koncerta na Trgu pet bunara u Zadru. 

Marko Perković Thompson dobio je 150 tisuća kuna za koncert u Spaladium Areni u Splitu koji je bio najavljen za veljaču 2021. Nešto manju cifru, točnije 100.000 kuna dobili su glazbenici Darko Rundek & Ekipa, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Bare & Majke, Josipa Lisac, Urban&4&Gelo&Gudači, Let 3,  Massimo i 4 Tenora i Hladno Pivo. 

Ostavi komentar