Na snagu stupile austrijske restrikcije

prometna gužva
Ilustracija

Mnogi Austrijanci koji su ljetovali u Hrvatskoj krenuli su put domovine nakon što je austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova u petak izdalo upozorenje o neputovanju u Hrvatsku i svrstavanju RH u skupinu “rizičnih zemalja” najvišeg, 6. stupnja, zbog znatnog porasta broja novozaraženih u Hrvatskoj, donosi 24 sata.

Odluka je na snazi od ponedjeljka 17. kolovoza. Povratnici s godišnjih odmora iz Hrvatske sada moraju pokazati aktualni negativni test na korona virus ili se u roku od 48 sati podvrgnuti testiranju.

– Bila je to munjevita odluka. Nismo imali mogućnost za dijalog niti im u suradnji s našim Ministarstvom zdravstva poslati ekspertizu. Naše veleposlanstvo zvali su i mnogi Austrijanci koji su bili izvan sebe jer su željeli ljetovati u Hrvatskoj. Odgovorili smo im da nam je žao, no da se moraju obratiti nadležnim austrijskim institucijama – kaže veleposlanik Glunčić ističući kako je neshvatljivo da se austrijska vlada odlučila za upozorenje o putovanju namijeniti cijeloj Hrvatskoj”.

Epidemiološku situaciju ozbiljno prate i Slovenci te Britanci koji bi također mogli uvesti nove protuepidemijske mjere. U Sloveniji će se o njima odlučivati već u četvrtak.

Ostavi komentar