Na ovogodišnjem Interliberu 230 izlagača iz 14 zemalja

Zagrebacki velesajam
Zagrebacki velesajam

Najveći nacionalni književni događaj INTERLIBER, 43. međunarodni sajam knjige otvoren je jučer, 9. studenog, a trajati će do do nedjelje 14. studenog 2021. godine, na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja pisane riječi, objavljeno je na Facebook stranici Zagrebačkog velesajma.

Paviljone 5, 6 i 7a ispunilo je više od 230 izlagača iz 14 zemalja. Zajedno sa izlagačima i posjetiteljima, kulturnim sadržajima i edukativnim programima INTERLIBER uvelike doprinosi razvoju kulture čitanja.

Kao najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, Interliber se pozicionirao kao nacionalna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene. Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreb.

Nakladnici i knjižari zajedno sa Zagrebačkim velesajmom ponovo su se udružili da “svijetu dodaju malo boje” i postave magičnu bajku Interlibera na pozornicu najvažnijih kulturnih događaja ove jeseni.

Zajednica nakladnika i knjižara pri HGK kroz svoj projekt Knjiga svima i svuda koji se održava u istom tjednu sudjeluje u promociji i dostupnosti knjige i čitanja. Na web stranici Knjiga svima i svuda svi knjigoljupci moći će naći zanimljive naslove na popustima od 20 pa sve do 70 posto.

Suočeni s različitim izazovima posljednjih godinu dana svima nam je potreban odmak od realnosti, a upravo knjiga pruža najbolju antistres terapiju te služi kao prijatelj i utjeha. Njenu važnost prepoznala je i Vlada Republike Hrvatske proglasivši 2021. Godinom čitanja.

RADNO VRIJEME INTERLIBERA

Utorak, srijeda, četvrtak 10.00h do 21.00h
Petak i subota 10.00h do 22.00h
Nedjelja 10.00h do 20.00h

ULAZ NA SAJAM JE SLOBODAN uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).
Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja. Osigurane su sve potrebne zaštitne mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Posjetitelji, predstavnici medija i izlagači koji nemaju potvrdu moći će obaviti brzi test ispred glavnog južnog ulaza (postavljen kontejner), a cijena testiranja iznosi 50 kuna.

Nakon potvrde negativnog nalaza, dolazi se do barijera/vrtuljaka, dobiva se jednokratna narukvica i ulazi na sajam. Brzi test vrijedi 48 sati.

Ostavi komentar