Na današnji dan, prije 30 godina održani su prvi lokalni izbori u samostalnoj Hrvatskoj

Na današnji dan 7. veljače 1993. održani su prvi lokalni izbori u samostalnoj Hrvatskoj, a Varaždinska županija obilježila ga je u utorak polaganjem vijenaca svim pokojnim vijećnicima i negdašnjemu varaždinskom županu Marijanu Mlinariću te prigodnom svečanošću u Županijskoj palači.

Na svečanosti su bili izabrani županijski vijećnici s kandidacijskih lista iz 1993. godine, prvi varaždinski župan Zvonimir Sabati, prvi predsjednik varaždinske Županijske skupštine Zoran Vidović, predsjednik tadašnjega Županijskog izbornog povjerenstva Željko Vukelić i sadašnji župan Anđelko Stričak, piše glas istre

Stričak je podsjetio kako se tada biralo 40 vijećnika, od kojih je 29 živih, te je istaknuo da time izražavaju zahvalnost svima koji su tada na tom prostoru živjeli, djelovali, radili i gradili taj kraj.

Prvi varaždinski župan Zvonimir Sabati rekao je da ta županija po mnogo čemu bila prva te kako su tada pokrenuti mnogi projekti.

Što se tiče odnosa u Skupštini, rekao bih da se prije više ulazilo u to sa srcem i ljubavlju prema političkoj opciji, a možda ponekad i s previše senzibilnosti, no svi smo se zalagali da bi  županija što više, bolje i brže napredovala, poručio je Sabati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE