Na dan nastanka snimke Zadravec bila u Prelogu s Plenkovićem

Premijer Plenković i Zadravec u Prelogu početkom lipnja

Dijana Zadravec, bivša zamjenica ravnatelja zagrebačke bolnice Sestre milosrdnice izjavila je kako je 4. lipnja bio datum kada je potajno snimljen telefonski razgovor između nje i Vilija Beroša bio 4. lipanj, a na taj dan se našla s Andrejem Plenkovićem u Prelogu, prenosi index.hr.

Tog datuma premijer Andrej Plenković posjetio je Prelog, gdje je bila održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a na temu predstojećih parlamentarnih izbora. Zadravec, inače rođena Čakovčanka, taj je susret s Plenkovićem zabilježila fotografijom na Facebooku.

Dan kasnije, 5. lipnja, Upravno vijeće bolnice KBC-a Sestre milosrdnice oslobodilo je Dijanu Zadravec krivnje zbog fizičkog obračuna s voditeljicom Odjela nabave medicinskih proizvoda Vinogradske Mijom Primorac, do kojeg je došlo u prosincu 2019. godine.

Isto to Upravno vijeće je 8. lipnja poništilo natječaj za ravnatelja Vinogradske, koji je glavna tema audio snimke između Zadravec i Beroša. Kako nitko od kandidata nije dobio dovoljan broj glasova od Upravnog vijeća, natječaj je poništen, a novi još uvijek nije raspisan. Troje kandidata na natječaju bili su Mario Zovak, dosadašnji ravnatelj koji trenutno obnaša funkciju v.d. ravnatelja Vinogradske, Dijana Zadravec te akademkinja Mirna Šitum, predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti u KBC Sestre milosrdnice.

Ministar Vili Beroš je za Index izjavio kako je Zadravec na njega vršila pritisak.

“Bio sam tad na sastanku s najbližim suradnicima, ne mogu se sjetiti točno je li tad na sastanku bio i Tomislav Dulibić  i kad sam joj se javio, stavio sam je na spikerfon da je i drugi čuju, ona je prije spominjala i mog državnog tajnika Dulibića. Nisam prijavio te prijetnje. Nije me bilo strah njenih pritisaka, jasno je da je vršila pritisak na mene svojim agresivnim ucjenjivačkim stavom jer je htjela iznuditi poteze u njenu korist. Ja u tom telefonskom razgovoru naglašavam da ja ne odabirem ravnatelje, ona je spominjala i neke malverzacije, rekao sam joj da sve dostavi institucijama.”

Mario Zovak, v.d. ravnatelja Vinogradske, nije htio komentirati situaciju s Zadravec.

“U ovom trenu bi se suzdržao bilo kakvih izjava vezanih za Dijanu Zadravec zbog digniteta ustanove u kojoj radim. Ne znamo kad će ići novi natječaj, o tome odlučuje Upravno vijeće bolnice“, kazao je Zovak.

Tomislav Dulibić, predsjednik Upravnog vijeća Vinogradske za kojeg je Zadravec tvrdila da je bio prisutan prilikom nastanka audio zapisa, rekao je Indexu sljedeće:

“Ona je dolazila na više sastanaka Ministarstvo s tim istim navodima s kojim sad izlazi u medije i dosta agresivnim ponašanjem. Mi smo joj govorili da to nije ni vrijeme ni mjesto za takvo ponašanje. Ona stalno ukazuje na koruptivne radnje, a mi smo joj rekli da ako ima neka saznanja o tome da podnese prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a ako ne, da se prestane razgovarati na takav način.”

Foto: Zlatko Vrzan/Međimurske novine

 

Ostavi komentar