Mogu li nove mjere ministarstva zadržati mlade u Hrvatskoj?

mladi Hrvatska
Ilustracija

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava najavilo je mjere za povećanje zapošljivosti od kojih izdvajamo – povećanje sredstava za samozapošljavanje, poticanje pripravništva, financiranje programa prekvalifikacije te zapošljavanje  u vrtićima. Tim povodom oglasio se Svjetski savez mladih Hrvatske

– Svjetski savez mladih Hrvatska pozdravlja sve mjere koje pridonose većoj zapošljivosti i boljem standardu kako mladih tako i cjelokupnog stanovništva.

Postavljamo pitanje koliko će administrativni zahtjevi biti prepreka za korisnike te koje ćemo promjene na tržištu rada vidjeti tijekom i nakon provođenja navedenih mjera. Također, od vlade očekujemo da će mjere biti stabilne i kontinuirano poboljšavane kako bi što bolje odgovorile na trenutne, ali i buduće potrebe tržišta. Istovremeno, imamo i još dugo ćemo imati pravo ne biti zadovoljni jer iseljavanje, prije svega mladih, iz Hrvatske se nastavlja u velikim (zabrinjavajućim) brojevima.

Stoga ćemo nastaviti zagovarati promjene koje smatramo dobrima i kritizirati ono što vidimo kao problematično; sve uz nadu kako je moguće što prije mladima stvoriti preduvjete da s punim pouzdanjem ostaju i rade u Hrvatskoj te u njoj zasnuju svoje obitelji, poručili su priopćenjem iz Svjetskog saveza mladih Hrvatske.

Ostavi komentar