Mlada čakovečka košarkašica Nika Rodek upisala dobru statistiku na startu EP-a u Bugarskoj

Mlada Čakovčanka Nika Rodek (vodi loptu) nastupa za žensku kadetsku košarkašku reprezentaciju Hrvatske na EP-u u Bugarskoj Foto: HKS

Ženska kadetska reprezentacija je uspješno završila svoj prvi nastup na Europskom prvenstvu B divizije u Sofiji. Rezultatom od 65:46 svladala je Švicarsku, a u narednim danima ih u skupini C očekuju još susreti s Norveškom, Kosovom, Izraelom i Slovačkom.

Već je u prvoj četvrtini bilo jasno da Švicarska neće moći parirati našoj reprezentaciji kojoj je to prvi put da se natječe u B diviziji. Hrvatska je otvorila utakmicu sa 6:0, a reprezentativke Švicarske su do isteka prvih 10 minuta uspjele ubaciti tek četiri poena.

U drugoj četvrtini je došlo do malog pada u našim redovima i na veliki odmor se odlazi s 36:30, „samo“ 6 poena vodstva. Ipak, u drugo poluvrijeme ulazi jaka Hrvatska koja je Švicarskoj u nastavku igre dopustila tek 8 poena po četvrtini. Utakmica je riješena na prijelazu iz treće u četvrtu četvrtinu kada je rezultat otišao u visine s 45:38 na 58:38.

Hrvatsku je do pobjede predvodila Dorja Iva Žaja s 21 poenom, 14 skokova i 4 asistencije. Kapetanica Vivien Nejašmić je postigla 13 poena, 4 skoka i 4 osvojene lopte.

U švicarskoj reprezentaciji ni jedna igračica nije dosegla dvije znamenke, a najbliža je bila Lena Marie Hügli s 9 poena, javlja Hrvatski košarkaški savez.

14-godišnja Čakovčanka Nika Rodek (u prosincu će tek navršiti 15 godina i u biti je pretkadetkinja), izborila je povjerenje izbornika Ciglara najprije da se nađe među 12 igračica koje igraju ovo EP, a u prvoj utakmici dobila je i zavidnu minutažu koja je iznosila nešto više od 21 minute igre.

Nije uspjela zabiti nijedan koš, ali nije ga ni isprobavala, tek jedan pokušaj za tricu. Međutim, bila je odlična u asistencijama za koševe suigračica, imala ih je čak 6, uz četiri skoka i pet ukradenih lopti.

Ostavi komentar