13.9 C
Čakovec
Subota, 3 lipnja, 2023

Ministarstvo daje novčane potpore učenicima romske manjine koji završe srednju školu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o isplati jednokratne novčane pomoći redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2022. godini završili program srednjoškolskog obrazovanja.

Cilj osiguravanja jednokratne novčane pomoći redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2022. godini završili programe srednjoškolskog obrazovanja jest osiguravanje socijalne integracije te poticanje daljnjeg školovanja učenika pripadnika romske nacionalne manjine, stoji na službenoj stranici ministarstva znanosti i obrazovanja.

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od:

  • 1500 kuna isplatit će se redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2022. godini završili trogodišnji srednjoškolski program
  • 3000 kuna isplatit će se redovitim učenicima pripadnicima romske nacionalne manjine koji su u 2022. godini završili četverogodišnje ili petogodišnje srednjoškolske programe. 

Zahtjev za isplatu jednokratne pomoći podnosi školska ustanova koju je učenik pohađao, a sredstva se isplaćuju na račun učenika.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,592FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE