Milanović: Inauguracija bez garde i straže i samo s nužnim gostima

zoran milanovic
Zoran Milanović, novi hrvatski predsjednik Foto: Igor Soban/PIXSELL

Novi predsjednik Republike Hrvatske i novi oblik prisege. I dok se protokol pripremao za još jednu veliku predstavu na Markovu trgu, Zoran Milanović odlučio se za Pantovčak.

Bit će to prva inauguracija koja se ne održava na Markovom trgu nego na Pantovčaku u Uredu predsjednika i na nju Milanović kani pozvati samo one za koje smatra da moraju biti tamo, piše večernji.hr

A to su aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, uži kabinet vlade, predsjedništvo Sabora, predsjednik Vrhovnog suda, načelnik glavnog stožera, ljude s kojima je radio i svoju suprugu. Organizirati će je 18. veljače, dan prije nego stupa na dužnost i na njoj, dakle, neće biti niti jednog stranog državnika, a neće biti ni garde niti straže niti lente.

No iako stranih državnika neće biti na njegovoj inauguraciji novi predsjednik s nekima je već obavio neke razgovore. Za natpise da on i turski predsjednik Erdogan s kojim se čuo nakon što je pobijedio planiraju inicirati promjene Daytona, Milanović je kazao kako je to nemoguće jer bi se morali ponovno okupiti svi dionici.

Otkrio je i kako se planira odazvati pozivu ruskog predsjednika Putina da prisustvuje obilježavanje Dana pobjede u Moskvi za što je kazao da je legendarna ruska parada i da ne zna što bi se trebalo dogoditi da ne ode.

Ostavi komentar