Međimurski rukometaš Nikola Grahovac na pripremama seniorske reprezentacije

Kao što je to godinama ubičajeno, dan nakon Božića hrvatska muška seniorska reprezentacija okuplja se i počinje pripreme za neko veliko natjecanje. Ovoga puta to je Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se održava od 13. – 31.siječnja 2021. godine. Riječ je o prvoj fazi priprema, koja će potrajati četiri dana u Poreču i u kojoj ne sudjeluju igrači koji su na Final 4 Lige prvaka, odnosno oni iz najjačih europskih liga koje su se do jučer praktički igrale. Svi oni naći će se na okupu na Novu godinu, kada će krenuti završna faza priprema.

Veći dio igrača i stručnog stožera, najprije je u zagrebačkom hotelu Westin obavio PCR testiranje, odradio obaveze prema hrvatskim medijima, i nakon toga krenuo put Poreča. Tamo će ih dočekati ostatak igrača koji su direktno došli iz Dalmacije ili Istre, zajedno s izbornikom Linom Červarom koji je Božić dočekao u krugu obitelji u Umagu.

Na popisu izbornika Line Červara nalazi se 18 igrača, uz još torjicu na tzv. pričuvnoj listi. Među pozvanim igračima je Nikola Grahovac, član RK PPD Zagreb.

Mlađahni 20 – godišnji Nikola rođen je u Čakovcu, a u Čehovcu je živio do svoje sedme godine. Kada je trebao krenuti u prvi razred, njegova obitelj sele se u rodno mjesto njegova oca (Plaški – Lika). Tamo je Nikola pohađao osnovnu školu. Nakon završenog osmog razreda uspisuje Gimnaziju Bernardina Frankopana u Ogulinu koje je pohađao dvije godine, da bi preseljenjem u Zagreb školovanje nastavio u XII. gimnaziji. zbog rukometnih obaveza, fakultet nije upisao.

Cijela obitelj njegove majke je iz Međimurja, a Nikola ističe kako je to mjesto gdje se uvijek vraća zbog obitelji i zbog toga što je tu odrastao.

Ostavi komentar