Međimurska županija treba dobivati svoji dio dobiti od Piškornice

Živi zid - Piškornica

Zbog čega Piškornica, regionalni centar za gospodarenje otpadom troši međimurski novac umjesto da nam ga donosi? Zapitao se Živi zid i oglasio sljedećim priopćenjem:

U javnost je ovih dana procurila vijest o malverzacijama direktora javnih tvrtki Piškornice i Piškornice – sanacijsko odlagalište, Mladena Jozinovića, koji je sam sa sobom potpisao ugovor prema kojemu uz direktorsku plaću od 18.500 kuna, ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti te je sam sebi isplatio više od milijun kuna dodatne zarade.

Kako je Međimurska županija legitimni vlasnik 22,5 posto dobiti od poslovanja tvrtke Piškornica d.o.o., prekjučer je održan hitni sastanak trojice župana Radimira Čačića, Željka Kolara i Matije Posavca.

Živi zid Međimurske županije traži od međimurskog župana Matije Posavca da hitno pokrene odgovarajući postupak pomoću kojega bi Međimurska županija raspolagala dobiti od poslovanja tvrtke Piškornica d.o.o.

Dobit tvrtke Piškornica-sanacijsko odlagalište predstavlja vlasništvo i dobit ulagača pa je jasno da je svaka od županija suvlasnik 22,5 posto dobiti. Samo u 2016. godini dobit je iznosila preko 10 milijuna kuna, plus 6 milijuna na čekanju. Konkretno, što se tiče Međimurske županije radi se o dobiti od 2,25 milijuna kuna.

Ujedno Živi zid izražava žaljenje što je točka dnevnoga reda koja se tiče Piškornice naprasno skinuta sa dnevnoga reda zadnje skupštine Međimurske županije te se nadaju da se nije radilo o prikrivanju problema.

Ostavi komentar