6.8 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Međimurska zastupnica Živog zida Snježana Sabolek u svoj pretinac dobila Culejovu torbu nakon čega je počeo show u Saboru!

– Nisam do danas znao da mi torba nedostaje, prebirući po drugim materijalima, ovo mi nije bila tema. Kako mi je koja tema, tako uzimam materijal s određenih mjesta. Ne držim sve na istom mjestu, upravo zbog ovakvih slučajeva – kazao je HDZ-ov Stevo Culej, optuživši Živi zid da mu je ukrao torbu. – Mi nismo HDZ da torbarimo i krademo, mi se ne služimo metodama kao HDZ. Gospodin Culej dobit će svoju torbu natrag. Mi smo tu torbu dobili u našem pretincu i preuzela ju je kolegica Snježana Sabolek. Ona će biti vraćena – kaže Vucelić te dodaje kako su mu saborske službe potvrdile da su torbu stavile u pogrešni pretinac. Upitan zašto više od tjedan dana ne vraćaju torbu zastupnika, Vucelić objašnjava da dosad nisu znali čija je torba jer na njoj ne piše njegovo ime.

– Mi smo mislili da je to najnormalnija dokumentacija, koju nam građani svakodnevno šalju i preuzeli smo to. Nisam ni pogledao sadržaj torbe niti sam upoznat s njime – dodaje Vucelić. Njegova stranačka kolegica Snježana Sabolek potvrđuje da je Dan nakon otvorenih vrata u svom saborskom pretincu pronašla torbu. – Ništa sumnjivo. Mi dobivamo svaki dan nekakvu dokumentaciju, ja sam tu torbu preuzela i odnijela je u našu središnjicu. Ne mogu reći da je to torba od Culeja, jer nigdje ne piše da je njegova. Tek se treba utvrditi čija je to torba, a naravno da ćemo je vratiti. Gospodin Culej sada je to zatražio. Imam sada govor i u roku od dva sata ćemo vratiti ako se utvrdi da je to njegova torba – kaže Sabolek, dok Vucelić optužuje Culeja da radi problem tamo gdje ga nema. – Mi nećemo previše ulaziti u priče. On je napravio tu scenu, jer je on takav. Mi ćemo torbu najnormalnije vratiti, krivo nam je uručena. Nije naša pogreška niti je od kolegice pogreška. Gospodin Culej će tu torbu dobiti tako da nema nikakvih sporova – zaključuje Vucelić.

Ipak, umjesto primopredaje kod tajnika Sabora, ona će se, po svemu sudeći, dogoditi na krim-policiji. Naime, zastupnica Sabolek i tajnik Živog zida došli su u Sabor, ali bez torbe.

– Potpuno je neprihvatljivo da bilo tko zastupnike Živog zida optužuje za bilo koji oblik krađe, to je potpuno apsurdno kada dolazi od nekoga iz stranke koja je pokrala Hrvatsku. Tražimo od Sabora da pokaže snimke nadzornih kamera da vidimo tko je, kako i kada ostavio predmetnu torbu nepoznatog vlasnika u pretincu zastupnice Sabolek. O svemu je obaviještena policija, odradio sam razgovor s njima i u prvo slobodno vrijeme danas kolegica Sabolek i ja uputit ćemo se s torbom u policijsku postaju i predati je krim-policiji na vještačenje tko je vlasnik torbe i napraviti zapisnik sa svim okolnostima koje su se događale da se ogradimo od svih optužbi da smo mi možda nešto uzeli – kazao je Lukanić nakon sastanka u uredu tajnika Sabora, podsjetivši kako oni stalno primaju materijale građana u poštanski pretinac u Saboru. Dodaje kako nije stigla pregledati sadržaj torbe, vidjela je da su unutra neki dokumenti, i samo ju je odnijela u stranke, piše Večernji.hr.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE