Međimurka na europskom tronu: Naša tenisačica Antonia Ružić u Italiji osvojila Masters U16

Antonia Ružić
Antonia Ružić osvojila je ETA Masters najboljih tenisačica Europe do 16 godina u Reggio Calabriji

Sjajne vijesti stigle su i u nedjelju s talijanskog juga iz Reggio Calabrije. Antonia Ružić iz Orehovice, tenisačica TK Franjo Punčec iz Čakovca slavila je pobjedu u finalu ETA tennis Mastersa za igračice do 16 godina savladavši u završnom meču svoju dobru poznanicu i kolegicu iz reprezentacije također Hrvaticu Taru Wurth u dva seta: 6-4, 7-6 (5).

Koliko je to vrijedan rezultat najbolje govori podatak da je još samo jedna hrvatska tenisačica osvojila završni turnir iz ETA tennis serije i tako sezonu završila kao najbolja europska tenisačica do 16 godina. Uspjelo je to danas teniskoj profesionalki, koja se u posljednje vrijeme dosta muči s ozljedama Ani Konjuh 2011. godine.

Koliko Antonija napreduje iz dan u dan, iz turnira u turnir, najbolje pak se može iščitati iz podatka da je njezina protivncia Wurth do sada slavila u sva tri meča koja su odigrala na različitim turnirima, pa tako i jedan meč iz ove ETA serije, ali ovog puta bolja je bila naša tenisačica koja je dobila meč u dva seta i otišla do kraja.

Tennis Europe Masters
Najbolji tenisači i tenisačice Europe do 16 godina, finalisti ovogodišnjeg Mastersa (Antonia Ružić prva s desne strane)

Petnaestogodišnja Međimurka Antonia Ružić (rođena 20. siječnja 2003. godine) time je dokazala da je trenutačno jedan od najvećih hrvatskih i europskih teniskih talenata i ako nastavi u ovom ritmu uskoro će uslijediti novi još veći izazovi ne samo u juniorskom tenisu, već i polako, ali i sigurno ulazak na manje profesionalne turnire.

Ali, kao što dosadašnja uspješna karijera ide korak po korak, tako će to biti zasigurno i ubuduće, uz uvjerenje da ćemo za koju godinu nakon Ivane Lisjak ponovno imati tenisačicu koje može igrati profesionalni WTA Tour i najjače svjetske turnire.

 

Ostavi komentar