Međimurje hvale nacionalni mediji zbog malog broja zaraženih

testiranje koronavirusa
Ilustracija

Međimurska županija ovih se dana ponovno spominje u nacionalnim medijama. No, ovoga puta nas hvale i to zbog malog broja zaraženih osoba koronavirusom. Tako su nas i danas na konferenciji za novinare nacionalnog Stožera posebno spominjali kao županiju koja je već 22. dan bez novozaraženih, a od početka pandemije ima samo 12 oboljelih.

Našli smo se i u središnjoj informativnoj emisiji Nove TV gdje su se pitali u čemu je to naša tajna.

U Stožeru civilne zaštite Međimurske županije kažu kako nema neke univerzalne formule koja bi se primjenila na ostatak Hrvatske, piše dalje dnevnik.hr

Jedino su u Međimurju otkazana sva veća događanja kako bi se spriječilo širenje virusa odnosno zadržao ovaj pozitivan trend. Kada razgovarate s ljudima, kažu, 22 dana bez korone kombinacija je pridržavanja mjera, ali i sreće.

Jer nije da ljudi ovdje ne sjede u kafićima, ili ne odlaze u dućane, u Zagreb, na more, ali čini se da su zbog blizine granice možda otpočetka nešto odgovorniji. Uz to iz Stožera poručuju kako su i prije pojave prvog slučaja gledajući razvoj događaja u Kini lokalni epidemiolozi vršili edukacije u domovima za starije i nemoćne.

Ostavi komentar