Međimurci se okitili zlatnim, srebrnim i brončanim odličjima na sajmu INOVA u Zagrebu

Na izložbi inovacija “INOVA Budi Uzor 2018.” koja je organizirana od Saveza hrvatskih inovatora (SHI), Saveza inovatora Zagreba, Grada Zagreba, Tera Tehnopolis kao i druge udruge inovatora i brojnih partnera iz RH, EU-a i svijeta posebno se ističe sudjelovanje Svjetske organizacije inovacija i intelektualnog vlasništva (WIIPA) kao međunarodnog organizatora INOVE, čiji je član i Savez hrvatskih inovatora.

Uz mnogobrojne sudionike koji su nastupili sa svojim inovacijama Tajvana, Rumunjske, Malezije, Poljske, Turske, Indonezije, Kanade, Tajlanda, UK, RF, Koreje, Hong Konga, susjednih država i drugih, nastupilo je i mnogo hrvatskih inovatora, malih i srednjih poduzetnika.  Nastupili su i članovi udruge inovatora Međimurja INOMA Čakovec, koji su i ove godine pokazali značajan uspjeh na ovoj izložbi.

Ove godine izložba je imala 640 izložaka što je najveći povijesni uspjeh INOVA-e, iz 26 zemalja svijeta.

Neki Međimurci koji su po prvi puta nastupili na INOVA-i okitili su se sa zlatom. Među njima je i inovatorica Nada Šipoš sa svojom inovacijom inovativna papuča – čarapa, uz posebnu nagradu za najinovativniji proizvod u području svakodnevnih životnih potreba.

Drugo zlatno odličje pripalo je inovatorima iz Preloga kćeri i ocu Melani i Željko Petković za inovaciju samoutovarni kontejner za papir.

Srebrna odličja pripala su inovatoru Mihaelu Kišu iz Hodošana za inovaciju Glazbene pastele i još jedno srebro za špahlu s otvorom.

Srebrno odličje pripalo je i inovatorici Karmeni Šipek iz Strahoninca za poklon torbu „Turos“.

Srebrnim odličjem okitio se i Darko Dobošić iz Čakovca za inovaciju multipraktični uređaj za mobitel na solarni pogon.

Brončano odličje pripalo je inovatoru – umjetniku iz Preloga Željku Petkoviću za tehniku lijevanih slika od bakra i metalnih boja.

Brončano odličje dobio je i inovator iz Čakovca Dejan Levačić za inovaciju mirisne zidne boje.

-Čestitamo svim nagrađenim pojedincima koji su svojim nastupom osigurali medalju i priznanje za svoj rad, s nadom da se svi ti radovi uskoro i komercijaliziraju. Zahvaljujemo i svim posjetiteljima sajma, kao i podržavajućim članovima INOMA-e- poručuju iz INOME Čakovec.

Ostavi komentar