Međimurac Lukas Novak, srebrom postigao najbolji rezultat od naših na Matematičkoj olimpijadi!

Lukas Novak i matematička reprezentacija Hrvatske

Lukas Novak, učenik 4. razreda čakovečke Gimnazije Josip Štolcer Slavenski osvojio je nakon što su završila sva natjecanja, najvrjedniju srebrnu medalju od sjajnih mladih matematičara koji su predstavljali Hrvatsku na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO 2017) koja je u subotu završila u Rio de Janeiru u Brazilu (na slici treći s lijeva).

Na svojoj drugoj Olimpijadi postigao je vrhunski rezultat, kao što smo pisali odmah po postizanju velikog uspjeha. (više pročitajte OVDJE)

Mladi hrvatski matematičari osvojili su ukupno dvije srebrne, tri brončane medalje i jednu pohvalu u konkurenciji mladih matematičara iz više od 100 zemalja svijeta.

U Rio de Janeiru hrvatska matematička reprezentacija nastupila je u sastavu:
Adrian Beker, XV. gimnazija, ZagrebPetar Nizić-Nikolac, XV. gimnazija, Zagreb, Marin Varivoda, Gimnazija Franje Petrića, Zadar,  Lugo Mihovilić, Gimnazija Lucijana Vranjanina, Zagreb i Borna Šimić, Gimnazija „Matija Mesić“, Slavonski Brodc i naš Lukas Novak Gimnazija Josip Slavenski Čakovec.

Lukas Novak ove godine već je imao također jako zapažen nastup na velikom međunarodnom matematičkom natjecanju u Bukureštu na kojem je nastupilo više od 100 učenika iz 17 zemalja i gdje je dobio pohvalu organizatora, a očito mu je to bio dodatni poticaj da zapne još više i napravi ovaj sjajan rezultat u Brazilu na najvećem godišnjem skupu najboljih mladih matematičara svijeta. Bravo Lukas!

Ostavi komentar