Marko Lozo novi trener NK Međimurje

Kao što su Međimurske novine u nedjelju prve najavile, 32-godišnji Marko Lozo novi je trener našeg drugoligaša NK Međimurje.

U ponedjeljak je odradio i prvi trening s ekipom. Četvrti je trener i nizu u ovoj sezoni nakon Vincetića, Kovačevića i Mladine.

Marko Lozo je bivši nogometaš, trener i te je radio kao stručni nogometni analitičar na HRT-u i za Index.hr. Kao igrač nastupio je za Imotski, Šibenik, Rudeš, Strmec Bedenicu, Güssing iz Austrije i Jarun, dok je trenersku karijeru započeo u mlađim kategorijama splitskoga Hajduka, a bio je i privremeni trener Hajduka u 2016. godini, između ostavke Marijana Pušnika i dolaska novog trenera Joana Carrilla. Vodio je Hajdukovu momčad u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

U listopadu 2018. je preuzeo klupu zagrebačkog Rudeša ali je nakon sedam uzastopnih poraza u prosincu iste godine dobio otkaz. najveći uspjeh u trenerskoj karijeri mu je naslova prvaka 3. HNL – Jug s Hajdukom II. Naslov su osvojili uvjerljivo te su se Plasirali u 2. HNL ali nije mogao voditi momčad jer nije imao licencu za vođenje momčadi u drugoj ligi.

Prije Međimurja nekoliko mjeseci prošle godine radio je kao pomoćni trener i azerbejdžanskom Sabahu.

U Međimurju ga čeka veliki izazov, osiguranje drugoligaškog statusa, što neće biti nimalo jednostavno pogotovo ako sve druge ekipe prvoligaša ostanu igrati 2. HNL iz koje ispadaju ove sezone tri kluba.

(dz, nl)

Foto: HRT

Ostavi komentar